NEWS man

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Oldtimer sajam 2021 plakat A4


 

Posjetili smo 2. Sisački TOMOS Susret 

05. lipnja 2021., u sklopu obilježavanja Dana grada Siska, Oldtimer club Sisak, u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom grada Siska, organizirao je i održao 2. sisački TOMOS susret. Lijepo vrijeme i mogućnost za ponovnim održavanjem manifestacija na otvorenom, nakon popuštanja epidemioloških mjera, rezultirali su dobrim odazivom izlagača i posjetitelja. Predstavljeni su razni Tomosovi modeli, od Colibrija, popularnih APN-a i Automatic-a u raznim varijantama, preko 14 i 15SLC do najljepših; Electronic 90 i Revival 50. Uz izlaganje vremešnih ljepotana održano je takmičenje u vožnji spretnosti i defile sudionika gradom i okolicom, a sve je okončano ručkom i druženjem u ''Starom gradu''.

TOMOS Susret Sisak NO 019  TOMOS Susret Sisak NO 018

TOMOS NO 01  TOMOS NO 03

TOMOS NO 0s APN Hippy  TOMOS NO 04 APN 4

TOMOS Susret NO 021 Brli i Geiger  TOMOS Susret NO 020 Geiger i Luketic

TOMOS NO 07 Colibri  TOMOS NO 06 T12

TOMOS NO 09 Electronic 90  TOMOS NO 011 Sprint i E90

TOMOS NO 014 Revival  TOMOS NO 015 APN Hippy

Sve pohvale organizatorima uz dobre želje i za buduće uspješne susrete i događanja u Sisku.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Skupstina 2021 01a

 

- Održana redovna Skupština OTK Ivanić-Grad -

Za 29. svibnja 2021. sazvana je redovna Skupština OTK Ivanić-Grad. U skladu s epidemiološkim uvjetima Skupština se ovoga puta održavala u maloj sali POU Ivanić-Grad, Moslavačka ulica 11.

Nakon intonirane himne, održana je minuta šutnje za troje članova Kluba koji su nedavno preminuli (Stjepan Cepetić, predsjednik kluba Zdravko Jambrešić i Ivica Kereš).

Skupštinu je otvorio i vodio dopredsjednik Kluba Mladen Crnički koji je prisutne članove prvo upoznao s 'dnevnim redom'. Slijedio je izbor 'Radnog predsjedništva' u koji su predloženi i potom izglasani Marijana Lesjak i Zvonimir Geiger. Dopredsjednik Crnički je iznjeo godišnje izvješće o radu Kluba, umjesto tajnika Željka Šanteka koji je bio odsutan zbog bolesti. Klupska blagajnica Martina Em Palčić je podnijela materijalno financijsko izvješće o prihodima i rashodima Kluba u 2020. godini, a zatim je uslijedila točka; Razrješavanje starog rukovodstva Kluba i izvještaj 'Suda časti'.

Potom su nazočnima predloženi članovi novog rukovodstva Kluba i to; Zvonimir Geiger za predsjednika, Mladen Crnički za dopredsjednika, Željko Šantek za tajnika i Martina Em Palčić za blagajnicu OTK Ivanić-Grad. Svi predloženi su jednoglasno prihvaćeni. Uslijedio je prijedlog i glasovanje za 'Sud časti' u koji su izabrani Vinko Medved, Mladen Kirišić i Drago Rogan, a zatim i izbor 'Nadzornog odbora' za koji su predloženi i izgasani Marijana Lesjak, Marijan Jovanović i Josip Brcković. Za 'Izvršni odbor' u kojem su prema Statutu kluba, predsjednik, dopredsjednik, tajnik i blagajnik, kao peti član je predložena i jednoglasno izabrana Marijana Lesjak.

U sljedećoj točki je iznesen 'Plan rada' za tekuću 2021. godinu, za koji je predložen nastavak redovnih sastanaka Kluba, svakog drugog tjedna te da se tradicionalni Rally OTK Ivanić-Grad, od ove godine preimenuje u ''Memorijalni Rally Zdravko Jambrešić'', u spomen na našeg nedavno preminulog, dugogodišnjeg predsjednika. Podržan je i prijedlog Vinka Medveda za što skorijim organiziranjem i održavanjem ''Oldtimer sajma'' koji je zbog epidemije Covid19 bio najavljen, ali otkazan 05. travnja 2020.

Na kraju Skupštine, novi predsjednik OTK Ivanić-Grad, Zvonimir Geiger zahvalio se prisutnima na ukazanom povjerenju i imenovanju te poželio sretan nastavak budućeg rada Kluba, uz što više aktivnosti, uspjeha, druženja i novih članova.

Zapisničar na Skupštini je bila Martina Em Palčić, a Leon i Vjekoslav Munđar ovjerovitelji Zapisnika.

Skupstina 2021 02a

 

otk logo manji

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

oznaka na osmrtnici

Obavještavamo sve naše članove, simpatizere kluba, prijatelje i znance, da nas je 16. svibnja zauvijek napustio Ivan Kereš, pokretač oldtimerstva u Ivanić-Gradu i jedan od osnivača našeg Oldtimer kluba Ivanić.

 

Ostaće upamćen kao pionir oldtimerstva na ovim prostorima i našem gradu te neupitno zaslužan za početak stvaranja i pokretanje rada OTK Ivanić. Od 60-ih godina pa do danas, Kereš je bio poznat kao vrstan restaurator oldtimer vozila i trgovac dijelova u cijeloj zemlji i izvan granica.

 

 

otk logo manji


U ime Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i naše osobno, izražavamo duboku sućut zbog Vašeg gubitka.

Ivan Vlainić i Damir Kosir

svijeca


oznaka na osmrtnici

07. svibnja, uslijed nesretnog događaja, iznenada nas je napustio naš dobri Zdravko Jambrešić, predsjednik kluba i jedan od osnivača Oldtimer Kluba Ivanić.

Zdravko Jambresic

Ostaje velika praznina među nama, u našim srcima i Klubu koji si toliko volio. Teško će biti svugdje vidjeti te, a nigdje te naći, ali ti si tu...zauvijek s nama. S poštovanjem i dragim sjećanjem čuvat ćemo uspomenu na tebe i tvoj nesebičan i predan rad za naš Oldtimer Klub Ivanić.

otk logo manji

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


OBAVIJEST

Temeljem brojnih upita o načinu uplate članarine, zbog Covid epidemiološke situacije i trenutne nemogućnosti održavanja sastanaka, članovi Oldtimer kluba Ivanić mogu uplatiti članarinu za tekuću 2021. godinu, direktno na Žiro račun OTK Ivanić, sa slijedećim podacima:

Iznos: 120,00kn

Primatelj: Oldtimer klub Ivanić-Grad, Stjepana Gregorka 18, 10310 Ivanić-Grad

IBAN: HR8423400091110059442

Model plaćanja: 00

Poziv na broj: upisujete vlastiti OIB

Opis plaćanja: Godišnja članarina

 

Primjer uplatnice za plaćanje članarine

Hvala vam!

Plaćanje članarine izuzetno je važno za funkcioniranje našeg kluba.

otk logo manji


oznaka na osmrtnici

19. listopada iznenada nas je napustio Stjepan Cepetić - Pepić, jedan od osnivača OTK Ivanić i dobri duh našeg Kluba.

Pepi 2

Sjećanje na tebe bit će zauvijek samo po dobru, a s poštovanjem ćemo čuvati uspomenu na tebe i tvoja djela kao važan dio našeg OTK Ivanić.

otk logo manji


NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!


Svi članovi našeg Kluba od sada mogu predati svoje male oglase za prodaju ili razmjenu dijelova i vozila, koji će biti objavljeni pod NOVOM rubrikom ''Oglasi''.

Tekst oglasa (sa, ili bez fotografije), šaljite na mail; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Poziv na 28 sjednicu Skuptine ZTK Z


Redovna Skupština MZZŽ i svečana dodjela nagrada najboljim motociklistima Zagrebačke županije 2019.

                                           IMG 8356

Motociklistička zajednica Zagrebačke županije, u subotu, 15. veljače, u prostorijama MCK TRP Marović, u Rakovom Potoku, održala je svečanu dodjelu nagrada najboljim motociklistima Zagrebačke županije za 2019. godinu.

Dodjeli je prethodila redovna Skupština MZZŽ na kojoj je uz izbor Radnog predsjedništva, zapisničara, ovjerovitelja zapisnika i verifikacijske komisije, slijedilo izvješće iste te usvajanje zapisnika sa posljednje Skupštine te podnošenje izvješća o radu u protekloj godini, financijsko izvješće kao i ono Nadzornog odbora uz raspravu i usvajanje izvješća za 2019. godinu.

Pozivu organizatora odazvao se velik broj vozača i uzvanika pa se prostor ispunio, gotovo do posljednjeg mjesta. Skupštini i dodjeli nagrada nazočili su i članovi našeg ''Oldtimer kluba Ivanić'', a nagrade su primili Silvio Jambrešić, Ivan Jambrešić, Zvonimir Geiger, Igor Dević, Ivica Lacković, Mladen Crnički, Vinko Medved, Stjepan Dijanić i Mirko Kolar.

Nakon podjele svih priznanja i pokala uslijedio je prigodni domjenak te druženje i ples, uz štimung gostujućeg glazbenog banda.

Kako je sve bilo dobro organizirano, vesela atmosfera i općenito, kako je, izgledalo, pokušat ćemo predočiti fotografijama koje objavljujemo u rubrici ''Fotogalerija''.


 

24. siječnja 2020., u Mjesnom domu Lonja održana je redovna Godišnja Skupština Oldtimer kluba Ivanić Grad.
Skupštini su uz brojne članove nazočili i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada gosp. Tomislav Cuvaj te načelnik Općine Velika Ludina, gosp. Dražen Pavlović.
Na početku, nakon intonirane himne, uslijedio je in memoriam i 'minuta šutnje' za preminulog gosp. Vladimira Bubenika, jednog od najstarijih članova našeg Kluba.
Pod točkama dnevnog reda objavljeno je izvješće o radu i poslovanju u 2019. uz predočeno financijsko stanje Kluba. Nakon usvojene osobne zamolbe za razrješenje dugogodišnje dužnosti blagajnice gđe. Anke Mihaljević, za isto je predložena i jednoglasno izgasana gđa. Martina Palčić. Slijedio je predstavljanje Plana rada i aktivnosti za novu sezonu 2020., a zatim podjela priznanja i pokala za postignute plasmane Otvorenog Prvenstva Oldtimer Klubova Hrvatske 2019. Dodijeljena su i posebna priznanja počasnim članovima, gosp. Dinku Piraku, gradonačelniku Grada Čazme i načelniku Općine Velika Ludina, gosp. Draženu Pavloviću, za nesebičan doprinos i promociju rada Oldtimer Kluba Ivanić Grad.
Po podijeli priznanja i pokala, uz fotografiranje za arhivu Kluba, uslijedio je domijenak i nastavak druženja članova.

Fotografije sa Skupštine nalaze se u rubrici ''Fotogalerija''.


Novi kalendar OTK Ivanić za 2020. godinu

OTK kalendar 2020


 


IMG 7308a

Kako je bilo i najavljeno, u nedjelju oko 09,00h, naši oldtimeraši su se okupili i krenuli put Hrvatske Kostajnice. Po dolasku u Sisak slijedila je okrijepa i prikupljanje ekipe pa zatim u karavani - za mirisom kestena. Laganom vožnjom u Hrvatsku Kostajnicu stižemo oko 11;30h. Nakon malo nervoze oko traženja slobodnih mjesta za parking, baš kako nas je poslužilo prekrasno vrijeme, tako smo se i sretno smjestili na obali Une. Poslije toga, po dogovoru, ko rakova djeca; svako svojim putem, a ponovno okupljanje kasnije, na obali uz zajednički piknik. Sve u svemu, puno razloga za zadovoljstvo, iako je gužva u gradiću bila poprilična, a gastro ponuda domaćina (barem ona koju smo kušali) - loša. Ali i to smo si popravili sa našim vlastitim delicijama, koje smo ponijeli od kuće. Na povratku, uz put, shopping kestena i naravno, piće za rastanak. Odluka je pala na Sisak, restaurant uz obalu Kupe. Nakon osvježenja, te rezimea utisaka i dojmova, složili smo se; I ovoga puta - tko nije bio, neka mu bude žao.

Video filmić s 'kestenijade' pogledajte na slijedećem YouTube linku: https://youtu.be/A5vIIUjmnd0

 

13. listopada 2019.

100 GODINA CITROENA

 

Na Eko-gospodarstvu Mirnovec kod Samobora, 2. srpnja je pod pokroviteljstvom tvrtke Citroën Hrvatska, koja slavi 100 godina proizvodnje, te turističkih zajednica Samobora i Zagreba, najavljen veliki događaj; 23. susret ''Spačekista'', od 30. srpnja do 4. kolovoza na koji  stiže 4000 ''Spačeka'' i 15.000 ljubitelja tih simpatičnih automobila, iz svih dijelova svijeta. Nakon pressice, i članovi ''Oldtimer kluba Ivanić'' vozili su neke od povijesnih modela Citroena: pustolovni Mehari, 2CV, HY, Ami 6 i 9, Traction Avant i DS.

Tekst i foto Geiger Zvonimir

IMG 5103

IMG 5118

IMG 5122

IMG 5135

IMG 5140

POSJETE MEĐUNARODNIM OLDTIMER SAJMOVIMA

Sezona je završila. Nema više druženja i takmičenja , pripremaju se dodjele priznanja za najbolje.

Taj period su naši članovi iskoristili za posjete međunarodnim sajmovima oldtimer vozila dijelova i opreme.

Prvi je na redu, 6.-8. 10. 2017. Mannheim „VETERAMA“, prema kojem su se uputila 4 naša člana.

Izuzetno velika manifestacija, gdje je zastupljen veliki broj vozila dijelova i opreme, pogotovo za vozila njemačke proizvodnje.

Slijedeće je na redu bilo Brno, 21.10-2017. Još jedan veliki sajam na kojem su znčajnije zastupljena vozila bivšeg istočnog bloka. Sajam u Brnu su posjrtila 3 naša člana.

Već tjedan dana kasnije, 28.10.2017.,održava se asajam u Padovi, na kojem su došli na svoje ljubitelji talijanskih vozila, a našlo se je poneštoi za Zastavina vozila. Sajam u padovi su također posjetila 3 naša člana.

1

2

3

4

5

6

11

12

13

14

  1. OLDTIMER RALLY IVANIĆ GRAD

U nedjelju 27.08.održan je 18.rally OTK-Ivanić Grad na kojem je učestvovalo 102 učesnika sa 40 automobila i 25 motocikala.Tokom izložbe vozila na glavnom trgu održan je natjecateljski program za motocikle kojem je pristupilo 9 natjecatelja u pet kategorija.

Nakon starta prva stanica je Križ gdje su nas dočekali predstavnici općine u sklopu manifestacije Dani grada Križa.

Nakon ugodnog boravka i okrijepe polazimo za Čazmu.Tu smo tradicionalno primljeni i ugoščeni od grada Čazme i OPG-a Pitak.Vožnju nastavljamo 20-ak km do Vrbovečke Dubrave u kojoj  nas je obitelj Kovač ponudila domaćim kolačima i hladnim pićem,a "Slastičarna Dubrava" osigurala nam je sladoled.Tu je ujedno bila i PK (prolazna kontrola) za natjecatelje.

Uslijedilo je 18 km vožnje do cilja,centralnog trga Ivanić Grada.Tu su radoznali šetači i posjetitelji imali priliku razgledati naše ljubimce.U restoranu "Ivaničanka" održan je završni program rally-a na kojem su nagrađeni najuspješniji sudionici,a podijeljene su i posebne nagrade za najljepše uređena vozila.

Učenicima iz susjednih država ( BIH i Srbije ) dodijeljena su posebna priznanja i nagrade koje je podijelio predsjednik ZTK Ivanić Grada g.Dražen Baotić. 

Zahvaljujemo učesnicima,klubovima i svima koji su pridonijeli uspješnoj realizaciji ovog našeg rally-a sa pozivom na druženje iduće godine.

 

 

  1. IMG 20170827 151621

Kao i svake godine naš se klub podijelio u dvije grupe i sudjelovao na dva zanimljiva oldtimer susreta. Jedni su krenuli put Bosne, a Opel sekcija i moto sekcija pojavila se na startu na zadarskom poluotoku, tradicionalnom okupljalištu OTK Sveti Krševan.

      

Dakako u jeku sezone bez obzira na jutro okupilo se stotinjak učesnika iz zemlje i inozemstva te pokazalo svoje plehnate ljubimce turistima koji su u subotnje jutro ulazili u grad. Organizacija samog susreta je ove godine bila nešto skromnija nego prijašnjih godina no međutim ne može se reći da je zbog toga bilo manje druženja i zabave. Standardno smo provezli rutu od Zadra do Biograda zastali na marendi u Turnju, a proglašenje i ručak u konobi na biogradskoj rivi. Kupanje je bilo predviđeno za poslijepodnevne sate koje smo proveli na gradskoj plaži kupajući se na bazenu iili u moru po izboru na gradskoj plaži uz hotel Solaris.

    

Istakao bih i činjenicu da je OTK Ivanić Grad imao u svom vozačkom sastavu  najmlađu vozačicu motocikla na susretu Anteu koja je vozila svog DKW-a iz 1952. g. na kojem se je počela voziti od svoje četvrte godine kao suvozač te je nakon položenog vozačkog ispita za motocikle počela samostalno upravljati ovim dvotaktnim 200 kubičnim i 65 godina starim oldtimerom.

Predsjednik OTK Sv.Krševan g. Neven Krpina zahvalio je gostima na sudjelovanju poželio sretan povratak kući i pozvao nas sve skupa da se ponovno okupimo do godine na istom mjestu. Ovim putem učesnici iz Ivanić Grada zahvalili bi se g.Krpini i ostalim članovima OTK Sv. Krševan na pruženom gostoprinstvu.

EEDUKACIJA U JELISAVCU

     Dana 1.7. 2017. u mjestu Jelisavec kod Našica održana je edukacija i osposobljavanje povjerenika HAVAP-a za homologaciju, vrednovanje i kategorizaciju povijesnih- starodobnih vozila.prisutno je bilo 15-tak povjerenika iz različitih klubova koji su aktivno učestvovali u ocjenjivanju vozila.

     Ocjenjivani su motocikl s prikolicom, motocikl, osobni automobil i kombi vozilo.

       Ispred našeg kluba edukaciji su pristupili Mladen Crnički i Anka Mihaljević.

Edukaciju koju je organiziralo ravnateljstvo HAVAP-a vodio je ovlašteni sudski vještak za vozila gospodin Dalibor Cvenarski. Domaćin nam je bio OTK Našice koji nam je ponudio bogat slavonski doručak uz neizbježni čobanac za ručak. Naravno da se sve to zalijevalo zrelim grožđanim sokovima.

       U isto vrijeme je OTK Nova Gradiška organizirao i rally na kojem su nastupili i naši predstavnici Miljenko Mihaljević i Goran Silov sa Mercedesom 220 i Marijana Lesjak i Lea Lesjak u Kadetu B.

       Među 15-tak motocikla treba istači BMW R51/2 u prekrasnom stanju, a prava atrakcija je bio upečatljivo žuti autobus.

 

Edu2Edu1

NOVA GRADIŠKA 2017

1.7. održan je 17. Međunarodni oldtimer susret u novoj Gradiški u organizaciji OTK Clasic 99 Nova Gradiška, na koji se je odazvalo više od 150 sudionika iz Hrvatske i okolnih zemalja s pedesetak vozila, među kojima su i 4 naša člana s 2 vozila.

Nakon okupljanja na središnjem trgu , bila je izložba pristiglih starodobnih vozila. Manifestaciju je službeno otvorio gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Nakon izložbe učesnici su sudjelovali u promotivnoj vožnji okolicom Nove Gradiške. Prošli su kroz Visoku Gredu, Mačkovac, Dolinu, posjetili su kušaonu piva u Sićicama i obišli selo Drežnik.

 

IMG 20170514 091227IMG 20170514 091354

SUSRET UDRUGE AUTO OTPADA 1.5.2017.

U organizaciji u Udruge auto otpada održan je oldtimer susret na Žitnjaku u Zagrebu. Na susretu je sudjelovalo i 11 naših članova s 7 vozila.

Nakon skupljanja kod mjesne samouprave Žitnjak, krenuli smo do spomenika poginulim braniteljima domovinskog rata, gdje su položeni vijenci. Nakon polaganja vijenaca krenuli smo u kraću vožnju do Resnika gdje je održana kraća zakuska i upoznavanje s Resnikom. Nakon toga se vračamo do mjesne samouprave Žitnjak, gdje je bila izložba starodobnih vozila i ručak za sve sudionike.ZitnjakZitnjak1

SAMOBOR 2017

14. svibnja 2017 održan je 20. Međunarodni oldtimer susret i 4. memorijal Josipa Burice, u spomen na jednog od osnivača kluba i utemeljitelja ovog natjecanja starodobnih vozila, u organizaciji Oldtimer kluba Samobor. Lijep proljetni dan je privukao šezdesetak posada iz Hrvatske i Okolnih zemalja, među kojima je i  naš član s  motociklom s bočnom prikolicom.

Prije vožnje po samoborskoj okolici održano je takmičenje na kojem je naš član Mladen Crnički osvojio prvo mjesto u klasi prikoličara. Nakon promotivne vožnje samoborskim krajem, vozila su ponovo izložena na glavnom gradskom trgu.

 

Samobor1Samobor

MEĐUNARODNI SUSRET U SVETOM MARTINU NA MURI

U Svetom Martinu na Muri održan je međunarodni oldtimer susret u organizaciji OTK kluba Međimurje iz Čakovca. Manifestaciji se je pridružilo i osam naših članova s četiri vozila.

Nakon okupljana i doručka na trgu svetog Martina, održana je sveta misa i blagoslov vozila i vozača. Nakon toga su krenuli na promotivnu vožnju cestama Međimurja, gdje su sudionici uživali u ljepotama i delicijama tog našeg kraja, a domaćini u gledajući novi sjaj starih vozila. Nakon vožnje nastavljeno je druženje   na seoskom imanju u Svetom Martinu Na Muri.

 

MEĐUNARODNI OTK RALLY VINKOVCI 2017

4. slavonski oldtimer rally u organizaciji OTK Stari Sjaj iz Vinkovaca. Na odlično organiziranom susretu je sudjelovalo 120 vozila a među njima i 10 naših članova s 4 automobila i 2 motocikla. Nakon okupljanja kod Hrvatskog auto kluba u Vinkovcima , svečano je otvorena izložba. Nakon pozdravnog govora gradonačelnika, promotivna vožnja ulicama Vinkovaca i izložba vozila u centru grada. Oko podne kolona kreće prema Nijemcima kroz Mirkovce i Privlaku prema Đeletovcima uz kratko razgledavanje naftnih polja i nastavak do Nijemaca gdje je organiziran ručak za sudionike susreta. Nakon ručka nastavljena je vožnja do Rokovci- Andrijaševci gdje je bila svečana večera i podjela pehara i zahvalnica.

 

VinkovciVinkovci1

Kao i svake godine do sada odlučili smo posjetiti međunarodni oldtimer rally u Subotici kako bi promovirali klub na ovom vrlo kvalitetnom susretu koji je ove godine zbog zdravstvenih problema koje domaćin, tj njegova obitelj trenutno proživljava bio nešto brojčano skromniji (70 vozila) ako se to tako može uopće definirati. Vrlo značajan zato što subotički klub ima u svome članstvu žitelje iz raznih država, a najčešće su to građani bivših republika negdašnje Jugoslavije koji se skupe jednom godišnje na ovom susretu te već kao obitelj podruži, proveseli, razmjeni iskustva, poneki nešto od oltimera renovira ili kupi pa se predstavi ostatlim članovima no valja napomenuti da su vozila vrlo respektabilna.

Naš klub je ove godine isključivo učestvovao motociklistički tako da smo ponekli dojahali, a poneki dovezli motore na prikolici. Program je bio kao i svake godine ne vrlo visokoj razini od smještaja u hotelu do organizacije svečane večere, dodjele priznanja i zahvala u prekrasnoj subotičkoj gradskoj vječnici. Posjeta Kanjiži bila je dio programa u subotu gdje smo uz Tisu objedovali iskušali autohtono vojvođansko, bačko vino i naposljetku posjetili selo Velebit gdje su se prije 100-tinjak godina pravoslavci podno velebita preselili u vojvodinu trbuhom za kruhom. Tamo su razvili jedan osebujan posao pečenja voćnih rakija koji je proizašao od uzgoja voća dunje, marelice i kruške Viljamovke.

  

Isprobali smo odlične rakije, pokoju litru kupili za kušnju sa prijateljima kod kuće i vratili se uz pratnju policije koja je bila izuzetno kooperativna u Suboticu.

Nedjelju dopodne proveli smo u samom centru do ručka razgledajući znamenitosti i uživajući u sladoledu najstarije slastičarnice u Subotici koja datira od 1923. g. Nakon ručka i izložbe vozila pozdravili smo se sa starim i novim prijateljima te krenuli put kući. S obzirom da nas je poslužilo vrlo toplo i lijepo vrijeme preplovili smo Baranju,  Slavoniju, Podravinu, Bilogoru te došli svi skupa zadovoljni kući.