NEWS man


NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!   NOVO!

Svi članovi našeg Kluba od sada mogu predati svoje male oglase za prodaju ili razmjenu dijelova i vozila, koji će biti objavljeni pod NOVOM rubrikom ''Oglasi''.

Tekst oglasa (sa, ili bez fotografije), šaljite na mail; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 Poziv za Skuptinu 2020Novi kalendar OTK Ivanić za 2020. godinu

OTK kalendar 2020


 IMG 7308a

Kako je bilo i najavljeno, u nedjelju oko 09,00h, naši oldtimeraši su se okupili i krenuli put Hrvatske Kostajnice. Po dolasku u Sisak slijedila je okrijepa i prikupljanje ekipe pa zatim u karavani - za mirisom kestena. Laganom vožnjom u Hrvatsku Kostajnicu stižemo oko 11;30h. Nakon malo nervoze oko traženja slobodnih mjesta za parking, baš kako nas je poslužilo prekrasno vrijeme, tako smo se i sretno smjestili na obali Une. Poslije toga, po dogovoru, ko rakova djeca; svako svojim putem, a ponovno okupljanje kasnije, na obali uz zajednički piknik. Sve u svemu, puno razloga za zadovoljstvo, iako je gužva u gradiću bila poprilična, a gastro ponuda domaćina (barem ona koju smo kušali) - loša. Ali i to smo si popravili sa našim vlastitim delicijama, koje smo ponijeli od kuće. Na povratku, uz put, shopping kestena i naravno, piće za rastanak. Odluka je pala na Sisak, restaurant uz obalu Kupe. Nakon osvježenja, te rezimea utisaka i dojmova, složili smo se; I ovoga puta - tko nije bio, neka mu bude žao.

Video filmić s 'kestenijade' pogledajte na slijedećem YouTube linku: https://youtu.be/A5vIIUjmnd0

 

13. listopada 2019.

 

 kesteni

 

OTK Ivanić poziva sve svoje članove i simpatizere na zajednički odlazak u Kostajnicu, na 'Kestenijadu', 13. listopada (nedjelja).

Okupljanje je od 09,00h na parkiralištu MAXI Konzuma u Ivanić-Gradu.

Sa sobom trebate ponijeti nešto klope i cuge po vlastitom izboru, te puno dobre

volje i raspoloženja. Izvrstan provod - zagarantiran.

Informacije i prijave na br. 0989943761 (Marijana) ili 0915004526 (Gašo)

Radujemo se vašem odazivu i zajedničkom druženju.

a car trip 2

 

 

Hrvatski savez povijesnih-starodobnih vozila
Ured glavnog tajnika

Članovima HAVAP-a

OBAVIJESTI BROJ 10/2019

 

Pordenone-Republika Italija-ocjenjivanje povijesnih-starodobnih motocikala
Na dan 9. studenog 2019. godine u gradu Pordenonu održano je ocjenjivanje 19 motocikala od strane talijanskog  Nacionalnog povjerenstva, kojim je  predsjedavao njen predsjednik Stefano Antoniazzi - najbolji svjetski stručnjak za motocikle Moto Guzzi, dopredsjednik Nacionalnog povjerenstva Antonio Buscemi - stručnjak za marke Piaggio i Inocenti i član Luca Biacca, ekspert za motocikle do II.  svjetskog rata. Ocjenjivali su se motocikli članova kluba „Ruote del passato" koji ima nešto manje od 1500 članova.
Ocjenjivanju predmetnih motocikala bili su prisutni Boris Jurevini, izvršni ravnatelj HAVAP- i Ivan Rabar, tajnik Oldtimerskog kluba Histria i to  na vlastiti trošak, a po zatraženoj i danoj suglasnosti od strane ravnatelja. Svrha njihovog sudjelovanja bila je upoznavanje s metodologijom procjene povijesnih-starodobnih vozila u drugim sredinama i općim formalno-pravnim pretpostavkama postupka.

Ravnatelj na sastanku u Ministarstvu branitelja
Na dan 20. studenoga 2019. godine ravnatelj HAVAP-a  bio je na sastanku u Ministarstvu branitelja i razgovarao s gospođom Danijelom Majkom, načelnicom Sektora za udruge iz Domovinskog rata, kontrolu i analizu projekata. Tema sastanka bila je vezana uz sudioništvo vojnih povijesnih-starodobnih vozila prigodom obilježavanja godišnjica iz Domovinskog rata s posebnim osvrtom na obilježavanje 25. godišnjice vojno-redarstvenih akcija Bljesak i Oluja sljedeće godine.

Brodski Stupnik: Sastanak predsjednika klubova s ravnateljem Saveza

U Brodskom Stupniku je u subotu,  23. studenog 2019. godine održan sastanak s predstavnicima klubova iz Slavonije s ravnateljem HAVAP-a. Tematski, sastanak je obuhvaćao pregled rada HAVAP-a u prošlom razdoblju i projekciju rada za 2020. godinu.

Izmjene i dopune Zakona o udrugama
U Vijestima broj 354 objavili smo izmjene i dopune Zakona o udrugama koje stupaju na snagu 1. siječnja 2020. godine. Za eventualne nejasnoće  u tim izmjenama i dopuna Zakona o udrugama pisanim putem  preko adrese elektroničke pošte Saveza Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zatražite dodatna objašnjenja.

Klupski popis članova klubova s pripadajućim vozilima
Pozivaju se klubovi da tajništvu HAVAP-a u elektroničkom obliku pošalju popis svojih članova s vozilima koje njihovi članovi posjeduju. Ogledna tablica za popis je u prilogu ovih obavijesti. Popis nam je s jedne  potreban u komunikaciji s nadležnim tijelima i u druge svrhe se neće upotrebljavati, a s druge strane trebamo imati stvarno stanje u odnosu na broj članova i vozila. U vozila spadaju sve vrste povijesnih-starodobnih vozila, dakle starih 30 i više godina: automobili, motocikli, mopedi, bicikli, gospodarska vozila, poljoprivredna vozila.

Rok za dostavu podataka je 15. siječanj 2020. godine.

Vojna povijesna-starodobna vozila
Savez je pokrenuo inicijativu da se vojna otpisana neborbena vozila ne daju u otpad-rezalište, već da se daju na upravljanje ili vlasništvo oldtimerskim klubovima i pojedincima uz točno određena prava i obveze. To je već treći pokušaj, pa se nadamo uspjehu naše inicijative i „buđenje“ naših dopisa upućenim nadležnom ministarstvu 7. lipnja 2020. godine. Ako ta inicijativa uspije, klubovi će biti o tome obaviješteni kako bi mogli iskazati svoj interes za tu vrstu vozila.


Zagreb Auto Show 2020.
Od 31. ožujka do 5. travnja 2020. održava se Zagreb Auto Show 2020. Savez će organizirati već tradicionalnu izložbu u dva velesajamska paviljona i tematsku izložbu fotografija  o vozilima iz Domovinskog rata te besplatan razgled Zagreb Auto Showa za sve one koji dođu na središnji zagrebački trg na dan 4. travnja 2020. godine. Pozivaju se svi klubovi da svoje sudjelovanje na izložbi povijesnih-starodobnih vozila prijave do 15. siječnja 2020. godine.
Isto tako pozivaju se svi oni koji imaju fotografije iz Domovinskog rata s tom tematikom da daju na posudbu te fotografije.
Iz Šibenika je pristigao prijedlog da se u sklopu Zagreb Auto Showa organizira ogledna trka „karića“, vozila na kugličnim ležajevima i prava trka na dijelu ceste prema Zagrebačkoj gori, te da HAVAP bude nositelj projekta otvorenog prvenstva Hrvatske za kariće. Ako se taj prijedlog ostvari kao stvarni projekt, trebalo bi ga proširiti i na kontinentalni dio Republike Hrvatske.

Vijesti
Poziva se članstvo da redovito šalje za vijesti o svom radu i djelovanju, radi objave u Vijestima. Nemojmo dozvoliti da nam Vijesti budu samo prijevod članaka iz inozemnih časopisa i revija.

Članarina FIVA
Pozivaju se klubovi koji nisu ispunili svoju obvezu plaćanja članarine za FIVA-u u 2019. godini u visini 300.00 kuna da to učine čim prije jer članarina za 2020. godinu je pred vratima.

Silvestrovo 2019. godine
I ove godine na Silvestrovo u podne, družit će se vlasnici povijesnih-starodobnih vozila u Mariji Bistrici na glavnome trgu. Želite li se pridružiti tom neformalnom druženju prijavu pošaljite do 20. prosinca 2019. godine.

Srdačni pozdravi

Dalibor Lebarović, glavni tajnik


 

PRIJAVNICU SKINITE OVDJE i ispunjenu ponesite sa sobom da manje čekate u redu

reli 2019

POZIV NA RALLY

100 GODINA CITROENA

 

Na Eko-gospodarstvu Mirnovec kod Samobora, 2. srpnja je pod pokroviteljstvom tvrtke Citroën Hrvatska, koja slavi 100 godina proizvodnje, te turističkih zajednica Samobora i Zagreba, najavljen veliki događaj; 23. susret ''Spačekista'', od 30. srpnja do 4. kolovoza na koji  stiže 4000 ''Spačeka'' i 15.000 ljubitelja tih simpatičnih automobila, iz svih dijelova svijeta. Nakon pressice, i članovi ''Oldtimer kluba Ivanić'' vozili su neke od povijesnih modela Citroena: pustolovni Mehari, 2CV, HY, Ami 6 i 9, Traction Avant i DS.

Tekst i foto Geiger Zvonimir

IMG 5103

IMG 5118

IMG 5122

IMG 5135

IMG 5140

POSJETE MEĐUNARODNIM OLDTIMER SAJMOVIMA

Sezona je završila. Nema više druženja i takmičenja , pripremaju se dodjele priznanja za najbolje.

Taj period su naši članovi iskoristili za posjete međunarodnim sajmovima oldtimer vozila dijelova i opreme.

Prvi je na redu, 6.-8. 10. 2017. Mannheim „VETERAMA“, prema kojem su se uputila 4 naša člana.

Izuzetno velika manifestacija, gdje je zastupljen veliki broj vozila dijelova i opreme, pogotovo za vozila njemačke proizvodnje.

Slijedeće je na redu bilo Brno, 21.10-2017. Još jedan veliki sajam na kojem su znčajnije zastupljena vozila bivšeg istočnog bloka. Sajam u Brnu su posjrtila 3 naša člana.

Već tjedan dana kasnije, 28.10.2017.,održava se asajam u Padovi, na kojem su došli na svoje ljubitelji talijanskih vozila, a našlo se je poneštoi za Zastavina vozila. Sajam u padovi su također posjetila 3 naša člana.

1

2

3

4

5

6

11

12

13

14

  1. OLDTIMER RALLY IVANIĆ GRAD

U nedjelju 27.08.održan je 18.rally OTK-Ivanić Grad na kojem je učestvovalo 102 učesnika sa 40 automobila i 25 motocikala.Tokom izložbe vozila na glavnom trgu održan je natjecateljski program za motocikle kojem je pristupilo 9 natjecatelja u pet kategorija.

Nakon starta prva stanica je Križ gdje su nas dočekali predstavnici općine u sklopu manifestacije Dani grada Križa.

Nakon ugodnog boravka i okrijepe polazimo za Čazmu.Tu smo tradicionalno primljeni i ugoščeni od grada Čazme i OPG-a Pitak.Vožnju nastavljamo 20-ak km do Vrbovečke Dubrave u kojoj  nas je obitelj Kovač ponudila domaćim kolačima i hladnim pićem,a "Slastičarna Dubrava" osigurala nam je sladoled.Tu je ujedno bila i PK (prolazna kontrola) za natjecatelje.

Uslijedilo je 18 km vožnje do cilja,centralnog trga Ivanić Grada.Tu su radoznali šetači i posjetitelji imali priliku razgledati naše ljubimce.U restoranu "Ivaničanka" održan je završni program rally-a na kojem su nagrađeni najuspješniji sudionici,a podijeljene su i posebne nagrade za najljepše uređena vozila.

Učenicima iz susjednih država ( BIH i Srbije ) dodijeljena su posebna priznanja i nagrade koje je podijelio predsjednik ZTK Ivanić Grada g.Dražen Baotić. 

Zahvaljujemo učesnicima,klubovima i svima koji su pridonijeli uspješnoj realizaciji ovog našeg rally-a sa pozivom na druženje iduće godine.

 

 

  1. IMG 20170827 151621

Kao i svake godine naš se klub podijelio u dvije grupe i sudjelovao na dva zanimljiva oldtimer susreta. Jedni su krenuli put Bosne, a Opel sekcija i moto sekcija pojavila se na startu na zadarskom poluotoku, tradicionalnom okupljalištu OTK Sveti Krševan.

      

Dakako u jeku sezone bez obzira na jutro okupilo se stotinjak učesnika iz zemlje i inozemstva te pokazalo svoje plehnate ljubimce turistima koji su u subotnje jutro ulazili u grad. Organizacija samog susreta je ove godine bila nešto skromnija nego prijašnjih godina no međutim ne može se reći da je zbog toga bilo manje druženja i zabave. Standardno smo provezli rutu od Zadra do Biograda zastali na marendi u Turnju, a proglašenje i ručak u konobi na biogradskoj rivi. Kupanje je bilo predviđeno za poslijepodnevne sate koje smo proveli na gradskoj plaži kupajući se na bazenu iili u moru po izboru na gradskoj plaži uz hotel Solaris.

    

Istakao bih i činjenicu da je OTK Ivanić Grad imao u svom vozačkom sastavu  najmlađu vozačicu motocikla na susretu Anteu koja je vozila svog DKW-a iz 1952. g. na kojem se je počela voziti od svoje četvrte godine kao suvozač te je nakon položenog vozačkog ispita za motocikle počela samostalno upravljati ovim dvotaktnim 200 kubičnim i 65 godina starim oldtimerom.

Predsjednik OTK Sv.Krševan g. Neven Krpina zahvalio je gostima na sudjelovanju poželio sretan povratak kući i pozvao nas sve skupa da se ponovno okupimo do godine na istom mjestu. Ovim putem učesnici iz Ivanić Grada zahvalili bi se g.Krpini i ostalim članovima OTK Sv. Krševan na pruženom gostoprinstvu.

EEDUKACIJA U JELISAVCU

     Dana 1.7. 2017. u mjestu Jelisavec kod Našica održana je edukacija i osposobljavanje povjerenika HAVAP-a za homologaciju, vrednovanje i kategorizaciju povijesnih- starodobnih vozila.prisutno je bilo 15-tak povjerenika iz različitih klubova koji su aktivno učestvovali u ocjenjivanju vozila.

     Ocjenjivani su motocikl s prikolicom, motocikl, osobni automobil i kombi vozilo.

       Ispred našeg kluba edukaciji su pristupili Mladen Crnički i Anka Mihaljević.

Edukaciju koju je organiziralo ravnateljstvo HAVAP-a vodio je ovlašteni sudski vještak za vozila gospodin Dalibor Cvenarski. Domaćin nam je bio OTK Našice koji nam je ponudio bogat slavonski doručak uz neizbježni čobanac za ručak. Naravno da se sve to zalijevalo zrelim grožđanim sokovima.

       U isto vrijeme je OTK Nova Gradiška organizirao i rally na kojem su nastupili i naši predstavnici Miljenko Mihaljević i Goran Silov sa Mercedesom 220 i Marijana Lesjak i Lea Lesjak u Kadetu B.

       Među 15-tak motocikla treba istači BMW R51/2 u prekrasnom stanju, a prava atrakcija je bio upečatljivo žuti autobus.

 

Edu2Edu1

NOVA GRADIŠKA 2017

1.7. održan je 17. Međunarodni oldtimer susret u novoj Gradiški u organizaciji OTK Clasic 99 Nova Gradiška, na koji se je odazvalo više od 150 sudionika iz Hrvatske i okolnih zemalja s pedesetak vozila, među kojima su i 4 naša člana s 2 vozila.

Nakon okupljanja na središnjem trgu , bila je izložba pristiglih starodobnih vozila. Manifestaciju je službeno otvorio gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Nakon izložbe učesnici su sudjelovali u promotivnoj vožnji okolicom Nove Gradiške. Prošli su kroz Visoku Gredu, Mačkovac, Dolinu, posjetili su kušaonu piva u Sićicama i obišli selo Drežnik.

 

IMG 20170514 091227IMG 20170514 091354

SUSRET UDRUGE AUTO OTPADA 1.5.2017.

U organizaciji u Udruge auto otpada održan je oldtimer susret na Žitnjaku u Zagrebu. Na susretu je sudjelovalo i 11 naših članova s 7 vozila.

Nakon skupljanja kod mjesne samouprave Žitnjak, krenuli smo do spomenika poginulim braniteljima domovinskog rata, gdje su položeni vijenci. Nakon polaganja vijenaca krenuli smo u kraću vožnju do Resnika gdje je održana kraća zakuska i upoznavanje s Resnikom. Nakon toga se vračamo do mjesne samouprave Žitnjak, gdje je bila izložba starodobnih vozila i ručak za sve sudionike.ZitnjakZitnjak1

SAMOBOR 2017

14. svibnja 2017 održan je 20. Međunarodni oldtimer susret i 4. memorijal Josipa Burice, u spomen na jednog od osnivača kluba i utemeljitelja ovog natjecanja starodobnih vozila, u organizaciji Oldtimer kluba Samobor. Lijep proljetni dan je privukao šezdesetak posada iz Hrvatske i Okolnih zemalja, među kojima je i  naš član s  motociklom s bočnom prikolicom.

Prije vožnje po samoborskoj okolici održano je takmičenje na kojem je naš član Mladen Crnički osvojio prvo mjesto u klasi prikoličara. Nakon promotivne vožnje samoborskim krajem, vozila su ponovo izložena na glavnom gradskom trgu.

 

Samobor1Samobor