Izvjestio: Tomislav Cesar

U subotu 14.04.2012. g. održana je u sjedištu HROS-a  u Krapini redovna godišnja Skupština Hrvatskog oldtimer saveza  na kojoj je bilo nazočno 24 člana, predstavnika oldtimer klubova od ukupno 27, te je u članstvo primljen i od Skupštine potvrđen  novi  Oldtimer  klub Vinkovci.
Skupštinarima je predstavljen sljedeći Dnevni red koji je kao takav i prihvaćen po svim točkama:

1.    Verifikacija zapisnika sa redovite godišnje Skupštine održane 26. veljače 2011. godine,
2.    Financijsko izvješće za 2011. godinu,
3.    Izvješće Nadzornog odbora za 2011. godinu,
4.    Izvješće o radu HROS-a u 2011. godini i smjernice za daljnji rad,
5.    Pitanja i prijedlozi.

U glavnom su sve točke iz dnevnog reda jednoglasno prihvaćene  osim u točci 2 gdje je bio dvoje suzdržanih zbog toga što se nije nitko odazvao iz knjigovodstvenog servisa i pročitao financijsko izvješće već je to učinio tajnik HROS-a, a to je bila i zamjerka Nadzornog odbora HROS-a, te je donesen zaključak da će se sprovesti stegovni postupak prema ovom Servisu, te ako je potrebno i otkazati ugovor prema njihovoj usluzi.
Pod razno predsjednik i voditelj Skupštine g. Presečki najavio je da se HROS bori za to da se uvede sistem jedne registarske pločice za više oldtimer vozila što bi tada imalo pravu snagu pregleda i verifikacije oldtimer odnosno dobivanja potvrde i vrednovanja povijesnog vozila.Nakon godišnje Skupštine održana je promocija odnosno prvi predložak i radni materijal monografije o radu HROS-a i članicama HROS-a odns. o svakom Oldtimer klubu prema dostavljenim podacima (nastanak, povijest, o radu, članstvo, rukovodstvo i td.) Monografija će biti objavljena krajem listopada ove godine i biti će otisnuta dvojezično na hrvatskom i engleskom jeziku. Na monografiji rade ekspertni stručnjaci iz područja književnosti i tiska koji  su nam predstavili radni materijal projekcijom, te nam predočili dizajn, odns. vizualni izgled monografije. Zanimljivo je i to što se je ostavila   mogućnost oglašavanja pojedinih tvrtki ili individualaca kojima je ostavljena mogućnost zakupa prostora u omjeru zlatni, srebrni, brončani ili ostali sponzori što određuje veličinu dobivenog prostora u monografiji.

Nakon radnog dijela upriličen je domjenak u restorana Presečki grupe gdje su se skupštinari i gosti opustili uz prigodni ručak i dobru kapljicu. Predsjednik HROS-a g. Antun Presečki osobno je predstavio novu pločicu registra oldtimer vozila  koja se stavlja na verificirano oldtimer vozilo.

Po završetku domjenka imali smo ekskluzivno vidjeti Titov Cadilac koji je servisiran i pripremljen za ovu ljetnu sezonu za Brijune.
U prijateljskom tonu završila je ova godišnja Skupština, a predsjednik Saveza g. Presečki zaželio je učesnicima sretan povratak kući i što uspješniju ovogodišnju oldtimer sezonu.