Izvjestio: Mladen V.

Rally traktora u Garešnici, ove godine smo posjetili kao učesnici i pridružili se skupini od 20-tak traktora. Mada naš traktor nije do kraja restauriran, kompletan je i potpuno operativan, što je bilo dovoljno da se pojavimo kod naših starih znanaca i prijatelja, članova OTK Kurbla iz Garešnice.
Susret je za nas počeo dan ranije, utovarom traktora na kombi vozilo, radi transporta do mjesta održavanja rally-a. Bilo je potrebno i skratiti ispušnu cijev traktora radi same mogučnosti transporta pod niskom ceradom kombi vozila, što smo uradili na nimalo sofisticirani način-rezanjem rotaciskom rezalicom (brusilicom).

 


Sam susret je počeo okupljanjem na gradskoj tržnici i izložbom vozila, zatim se vozio ispit spretnosti i točnosti, na kojem je naš član Mladen Vučinić sa traktorom Stayer iz "52 god. osvojio šesto mjesto. Kasnije pokazalo kao dobar rezultat jer je prvih desetero dobilo nagrade. Po završetku ispita vozili smo
se do centra grada uz krače zaustavljanje a zatim do konačnog odredišta, izletišta/pečenjare, gdje je bio ručak i dodjela priznanja i nagrada.
Napominjem da je svaki prijavljeni vozač uz startni broj,majicu, privjesak i zahvalnicu sa slikom, dobio još i neki praktični poklon u vidu motornog ulja,guma zračnica, sredstva za njegu vozila, kapa..., što dovoljno govori o brizi i trudu domačina!

 

više fotografija pogledajte >>ovdje<<