izvjestio: Tomislav Cesar

Danas smo se sastali u Krapini u prostoru Presečki grupe gdje je ujedno i sjedište Hrvatskog oldtimer saveza (HROS).  Razlog okupljanja je bila dodjela nagrada za prvenstvo HROS-a za 2011. godinu u klasama za automobile i motocikle, te ukupan poredak klubova.  Gospodin doc. dr. Antun Presečki predsjednik Saveza sve nas je skupa pozdravio i zahvalio što smo sa dobrom voljom doputovali u Krapinu iz raznih dijelova Hrvatske. Čestitao je najboljim pojedincima i klubovima na sudjelovanju za prvenstvo HROS-a i dodijelio prigodne nagrade, te jedinstvene polo majice sa logom Saveza kako bi takmičari ponosno mogli nositi majice na budućim oldtimer natjecanjima i istaknuti svoju pripadnost. Najavio je i skorašnje otvaranje prvog oldtimer muzeja u Hrvatskoj kojega će otvoriti u Krapini u tijeku sljedeće 2012. godine.

Voditelj Povjerenstva za natjecateljske susrete g. Aljoša Kubaska osvrnuo se na prvenstvo i napomenuo kako je ove godine takmičenje bilo izuzetno napeto i neizvjesno do kraja kako u motociklističkom tako i automobilističkom dijelu. Broj učesnika se znatno povećao u odnosu na prijašnje godine i u usporedbi sa ostalim takmičenjima koja se održavaju u Hrvatskoj ovo je za sada uvjerljivo najjače po brojnosti takmičara, broju takmičenja i u ozbiljnosti samog organiziranja i održavanja natjecanja. Kubaska naglašava i na vidljivom pomaku spretnosti i točnosti samih natjecatelja koji više ne voze ova natjecanja radi razonode već se je tu razvio izuzetan natjecateljski duh i stvorila vrlo dobra konkurencija što pokazuju i sami rezultati koji su na kraju sezone bili izuzetno tijesni, odnosno sa malom bodovnom razlikom. Pročitani su pojedinačni rezultati poimence po grupama i  predstavljen redoslijed klubova o čemu više možete pročitati na službenoj web stranici HROS-a, tj. za motocikle >>OVDJE<<, a za automobile >>OVDJE<<. Sljedeća godina će također biti takmičarski zanimljiva jer se i OTK Ivanić Grad vraća sa organizacijom takmičenja pod nazivom „Velika nagrada Ivanić Grad“ koje doduše u 2012. g. neće ići u obračun bodova za konačni poredak no međutim će svakako u budućnosti povećati borbu i žar natjecatelja, te će se motociklistički takmičarski rally-i izjednačiti sa automobilskim tako da će ponuda takmičarskih rally-a biti povećana na 10 što je izuzetan broj takmičarskih organizacija, sadržaja i programa.

Više fotografija pogledajte >>OVDJE<<

Poslije službenog dijela proglašenja pobjednika i dodjele nagrada g. Presečki se je službeno ispričao i napustiti ovaj skup, ali prije odlaska pozvao je sve prisutne na domjenak u restoran Presečki grupe, te poželio svima dobar tek i sretan povratak kući. Na kraju se zahvalio i pozvao voditelje Klubova na godišnju Skupštinu Saveza koja je predviđena za 28. siječnja 2012. g.