izvjestio: T. Cesar

Novi termin održavanja rally-a 100 km Zadra u organizaciji Oldtimer kluba Zadar i nešto manjom kotizacijom nego prijašnjih godina rezultiralo je većim odazivom učesnika. Naravno uvijet doaska je i natjecanje za prvenstvo HROS-a. Rally je bio organiziran na zavidnom nivou koji je osim natjecateljskog dijela imao i kulturno-turistički karakter jer nas je organizator odveo u Benegditinski samostan na Pašmanu sa kojega se pružao prekrasan pogled na Biogradski arhipelag koji vrvi od malih otočića.

 

Samo takmičenje je bilo do sada najteže. Dva ispita spretnosti koje nitko do sada na ovaj način nije organizirao tako da se vozilo po dva kruga bez stajanja sa različitim vremenskim zadacima (prvi krug 30 s, drugi krug 40 s bez zaustavljanja sa letečim ciljem).

  

Ispit točnosti koji nas je prema karti u zadanom vremenskom terminu kroz 8 minuta vodio uličicama i puteljcima Pašmana gdje je na cilju rally zapravo i završio. Tu smo se na lokalnoj plaži rashladili u moru, ručali i najbolji preuzeli nagrade u vidu pehara, majica, zahvalnica i plakata.

   

OTK Ivanić Grad je klupski osvojio prvo mjesto i približio se vodećem Ogulinu. Naši članovi su ostvarili zavidne rezultate što je i rezultiralo na ukupnom plasmanu klubova. Pojedinačno po klasama poredak je bio sljedeći:

Klasa E - Tomislav Cesar - Horex Regina 350 - 1 mjesto
Klasa F - Goran Podgorski - Moto Guzzi Falcone - 1 mjesto
          - Darko Vraneš - Honda T 250 - 3 mjesto
Klasa G - Martina Cesar - MZ TS 250 - 4 mjesto
          - Marin Cerovečki - MZ ES 175 - 5 mjesto   
          - Stjepan Dijanić - BMW R 65 - 6 mjesto 
Klasa P - Mladen Crnički - Ural M 66 - 1 mjesto
          - Dragan Drndelić - BMW R 68 - 3 mjesto

Poredak klubova:

  1. OTK Ivanić Grad
  2. OTMK Ogulin
  3. OTK Rijeka
  4. OTK Karlovac
  5. OTK Zadar

Međutim tu nije rally-u bio kraj dobro raspoloženi domačini su nas poveli na ugodnu kako oni kažu čakulu na mjesto našeg okupljanja u Kolovare odnosno kafić  Porthos gdje smo se zabavili do kasno u noć pošto nismo morali odmah poslije rally-a doma, već smo svi na put išli drugi dan.

Na kraju bi se zahvalili na ugodnom društvu i upriličenom dobro organiziranom rally-u koji nas se ugodno dojmio i koji će nas sigurno i dogodine vratiti u Zadar. Ostvarene dojmove sa rally-a 100 km Zadra možete pogledati >>>OVDJE<<< kroz našu fotogaleriju.