Dojmove prenio: Mladen Crnički
Fotografirao: Ogy

U nedjelju 15. svibnja održan je 16. HRVATSKI CLASSIC MARATHON - DVORCI HRVATSKOG ZAGORJA, u odličnoj organizaciji domaćeg Oldtimer kluba Stari Kotači koji kroz sve ove godine pokazuje kako je potrebno osmisliti nove pravce u održavanju oldtimer rally-a kako ne bi postali suhoparni i dosadni. Inače je u ovakvim izvješćima glupo govoriti o vremenu, ali u ovoj za sada sušnoj godini baš se u tu nedjelju spojilo nebo sa zemljom i kiša je naše članove, te ostale sudionike pratila čitavim putem tako da su doslovno bili mokri do kože. Najgore je od svega bilo to što su uvjeti za vožnju motocikla bili teški, a posebno za starije učesnike što je i rezultiralo sa nekoliko padova no međutim na sreću bez nekih većih posljedica.

Naši članovi su sudjelovali i kao takmičari s obzirom da je rally bio uz turističku notu i sportskog karaktera tako  je g. Mladen Crnečki sa svojim Uralom M-67 i prikolicom iz 1973. g. osvojio 1. mjesto u klasi "P", a Josip Cišper sa svojim BMW-om R 26 iz 1957. g. osvojio 1. mjesto u klasi "E".

   
Mladen Crnički                                                                         Josip Cišper

Važno je svakako napomenuti da je g. Cišper mladić od 80 ljeta i da je pred njim još veliki broj ovakvih priredbi. Inače ga se može vidjeti na raznim priredbama ovakvog karaktera pa nije čudo što mu  uz dva nemila pada nije pao sportski duh i volja za završetkom ovog rally-a.
Dakle kako sam već prije napomenuo, a i kako se u uvodnom dijelu spominju dvorci po Hrvatskom zagorju karavana je posjetila dvorac Gajski, seosko imanje u Krapinskim Toplicama, isprobala moram napomenuti izvrsna vina, ali u dozvoljenom omjeru za vožnju. Na kraju svega večera i podjela priznanja održana je u Strmcu Samoborskom u restoranu Gaucho steak house.