Izvijestio: Krešo V.

11. susret oldtimer vozila u organizaciji OTK Koprivnica održan je po sunčanom i suhom vremenu. Okupljanje je bilo u jutarnjim satima na trgu bana J.Jelačića u centru Koprivnice, gdje smo se zadržali do 11.30.

Pošto je susret održan u vrijeme održavanja poljoprivrednog sajma, izložba oldtimer vozila bila je ukomponirana u druga događanja na trgu, koja su bila vrlo sadržajna. A valja izdvojiti dolazak nekoliko starih traktora, nastup mažoretkinja, izviđački kamp i defile novih traktora sa priključcima za obradu zemlje.

 


 

Od učesnika susreta izdvojio bih najstariji i najupečatljiviji automobil Peugeot 177 R, iz 1928 god. Vrhunski i do "zadnjeg šarafa" restauriran kamionet, na najbolji mogući način pokazao je koliko je truda i vremena (da ne spominjem i novca) potrebno uložiti u ovaj naš hobi!

Nakon formiranja kolone vozila od 50-tak učesnika susreta, krenuli smo za Molve. Općina Molve smjestila se na istočnom dijelu Koprivničko-križevačke županije. Poznata je po čistim jezerima nastalim iskorištavanjem debelih naslaga šljunka, udruzi "Molvarski likovni krug" koja njeguje pučko slikarstvo poznato kao "Podravska naiva", a tu je i najvrednije energetsko bogatstvo Podravine u utrobi zemlje-prirodni plin. Samo mjesto Molve u prošlom je desetlječju nekoliko puta proglašeno najuređenijem mjestom kontinentalne Hrvatske.

Uz par zaustavljanja došli smo u Đelekovec, gdje je upriličen ručak i podijeljeni pehari i priznanja najuspješnijim sudionicima. Za dobro raspoloženje pobrinuli su se dečki iz tamburaškog sastava. Ponuda hrane i pića za vrijeme trajanja susreta bila je bez zamjerke, ali ostaje "gorak okus" da za preveliku kotizaciju od 200 kn nismo dobili nikakav suvenir, osim startnog broja, koji bi nas podsjećao na susret u podravini!

 
ostale slike pogledajte >>ovdje<<