izvijestio: Tomislav Cesar

Takmičenje za prvenstvo HROS-a ove godine je u maloj je stagnaciji ali se održava. Nespretno je ispalo sa Rijekom koja je odgodila svoje takmičenje, ali ga nije ni najavila za neki drugi datum.


više fotografija pogledajte >>OVDJE<<


Prvo ovogodišnje takmičenje odvilo se u Karlovcu 12.srpnja, koje su naši članovi posjetili doduše u nešto manjem broju ali ipak su bili tu i donijeli ukupno drugo mjesto u poretku klubova. Pojedinačno su također svi osvojili jedno od prva tri mjesta.

 

Rally je bio standardan kao i svake godine. Okupljanje u centru, promotivna vožnja gradom,  ispit spretnosti i točnosti na školskom igralištu Švarča, revijalna vožnja karlovačkim krajem, te odlazak na prekrasno kupalište Donji Valamerić na rijeci Korani.

 

Tu je bio završetak rally-a, dodjela priznanja i ručak. Tko je htio mogao se okupati u čistoj Korani ili uživati u okrijepi koju je domaćin izdašno ponudio.
Ugodno vrijeme, odlična organizacija i odabrano društvo upriličili su ovaj susret iznimno dobrim sa naznakom i za sljedeću godinu.

2. kolovoza Zadar. E tu nas se je već malo više zainteresiralo i kreće nas na put 8 članova (takmičara). Ovaj se je rally inače održavao odmah iza blagdana Velike Gospe, no organizator se je odlučio za izmjenu termina.

Okupljanje na istom mjestu na poluotoku kod klupskih prostorija. Prijava, doručak, kava i mali razgovori starih prijatelja. Nakon toga promo vožnja poluotokom i parkiranje na školskom igralištu zadarske gimnazije. Odlazimo kako domaćin veli „nanoge“ u obilazak grada i marendu u tipičnu zadarsku konobu Stomorica.Poslije ugodnog obilaska grada odlazimo na poligon gdje vozimo zadane ispite i završavamo takmičenje.
Domaćin nas odvodi u zaleđe Zadra naselje Debeljak gdje smo kod njihovog člana kluba na imanju obitelji Jerak bili počašćeni i pogošćeni u domaćoj atmosferi sa domaćim delicijama i izvrsnim crnim vinom.


više fotografija pogledajte >>OVDJE<<

Uz zadarski aerodrom spustili smo se do Sukošana gdje smo na pola puta do Biograda potražili osvježenje u moru. Nakon kupanja odlazimo put Zadra gdje nas u restoranu Kužina dočekuje roštilj, te se opuštamo uz dalmatinsku pjesmu, spizu i dodjelu priznanja, nagrada i posebnih nagrada domaćina. Klupski smo osvojili prvo mjesto, te nastavljamo dalje u borbi sa Karlovčanima pokušati osvojiti prvenstvo.

Osobno smo također svi osvojili jedno od tri prva mjesta. Po završetku službenog dijela tko je htio mogao se okupati na plaži Kolovare, a ostali su mogli nastaviti uživati u domaćem raspoloženju. Nekako se ekipa prorijedila i umorna polako odlazila na put kući, a supruga i ja zajahali smo naše motore i uputili se put Nina na koncert Tomphson-a.
Nakon ovakvog zanimljivog dana što reći, vidimo se do godine!