izvjestio: Tomislav Cesar

02. i 03. studenog 2010. g. Zajednica tehničke kulture Ivanić Grad organizirala je izložbu tehničke kulture sa područja grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić.

 

 

  

 

 Izlagale su osnovne i srednje škole, te su posebno zanimljivi radovi bili predstavljeni od djece iz Ivanićkog dječjeg vrtića. Dakako prisutne su bile i udruge iz Zajednice koje su također predstavljale svoje novitete. Pojedine udruge predstavljale su kroz video prikaz svoj rad i djelovanje kroz sudjelovanja ili u organizaciji takmičenja

 

 

 

Naš klub se predstavio ove godine sa pet motora (MZ, NSU, Jawa, Horex i BMW) s obzirom da smo bili ograničeni prostorom, a naš najzanimljiviji izložak je bila Jawa 350 SV iz 1934. g. koja je odnedavno pristigla u redove našeg kluba. Obzirom da motor nije restauriran željeli smo prikazati posjetiteljima kako i u kojem stanju motor izgleda kada ga naši članovi kupe i koliko je truda potrebno dovesti oldtimera u jedno orginalno stanje da bi se mogao registrirati i voziti po našim cestama. Dakako tu nismo spominjali proceduru legalizacije dokumenata za jednog ovako starog oldtimera.

 

Na izložbi su sudjelovale i gostujuće udruge iz županije pa su tako bili prisutnio i naši prijatelji iz Samobora, tj. članovi novoosnovanog oldtimer kluba pod nazivom USV-Samobor. Oni su također postali članovi Županijske zajednice tehničke kulture tako da će mo se ubuduće sretati na ovakvim druženjima što nam je bilo i obostrano drago.

 

 

Izložbu je otvorio predjednik tehničke kulture Ivanić Grada gospodin Mate Čalušić te se zahvalio svim sudionicima i posjetiteljima izložbe. Od nazočnih gostiju bili su tu novoizabrani predsjednik tehničke kulture Zagrbačke županije gospodin Ivan Vlainić koji se je također obratio skupu i zahvalio posjetiteljima. Dakako bili su nazočni i predstavnici Grada dogradonačelnici, gospoda Ilija Krištć i Krešimir Malec, direktorica turističke zajednice gospođa Ankica Bešter.
Prigodno su podjeljene zahvalnice svim izlagačima, a nakon izložbe upriličen je mali domijenak za sve prisutne.

Više fotografija sa ovog skupa pogledajte ovdje>>>