tekst: Tomislav Cesar
foto: Martina Cesar i Ivan Murlin

Rally Zabok-Sarajevo koji je bio organiziran u svibnju mjesecu ove godine prošao je po mom mišljenju dosta nezamjećen s obzirom da je ova moto sezona bila recesijska i puna teškoća za sve moto poklonike, a ne samo oldtimeraše. Opširnije>>

više slika

Naime članovi OTK Ivanić Grad su pohodili ove godine dosta rally-a što se i vidi u foto galeriji, ali se nije putovalo kao prijašnjih godina na rally-e koji su iziskivali veće materijalne troškove. Jednostavno, posjećivali su se rally-i u bližoj okolici. Nekako smo se više i družili sa klubovima u našoj okolici ili smo se odazivali na pozive drugih udruga koje su nas željele ugostiti.
Nekako na početku godine je došla potvrda od OTK Zabok da se ide za Sarajevo. Mi smo se u Klubu dogovorili da ovakav spektakl budemo svakako podržali, što se i pokazalo na rally-u jer nas je bilo najviše od gostujućih klubova (15 motora). Bilo je toliko i slovenaca, ali sa ženama i to u pratećem vozilu, a mi smo ipak klub iz gradića sa 5000 stanovnika.
OTK Zabok i njihov predsjednik gospodin Dragutin Tisanić su pokazali svu svoju moć i sposobnost organizacije jednog ovakvog oldtimer spektakla. Jednostavno organizacija je bila izvrsna, imali smo stalnu pratnju policije kako domaće tako i bosanske sve do cilja  u Sarajevu, odns. Igmanu. Doček domaćina u mjestima u kojima smo gostovali, a posebno bih naglasio Žepće i Zenicu je bio fenomenalan (jednostavno je to trebalo doživjeti). Kako je g. Tisanić u jednoj zahvali domaćinu i obračanju sudionicima rally-a i rekao da je organizacija ovog rally-a trajala dvije godine svakodnevnog rada uz velika materijalna odricanja organizatora. Treba napomenuti da je i smještaj u objektima u kojima smo noćili bio na zavidnom nivou i da neki učesnici rally-a ne provode svoj godišnji odmor u objektima sa ovakvim konforom.
Na putu je naravno bilo i kvarova no za to je bila zadužena vučna služba koja je vjerno pratila kolonu i pomogla pri svakom eventualnom kvaru. Ipak je to bio put od cca 1300 km (neki više neki manje, ovisno otkud je tko kretao i kamo se vračao kući), a da se nikome nije ništa dogodilo po njegovo zdravlje i sigurnost.
Još jedan značaj ove manifestacije je da smo u Sarajevu imali organizirana tri turistička vodiča (za hrvatske, slovenske i talijanske učesnike) koji su nas proveli po užem centru i upoznali nas sa burnom prošlošću i kulturnim znamenitostima grada.
Dakle što reći na kraju o svemu. Neopisv doživljaj koji se ne može zaboraviti, vrhunska organizacija i jedva čekamo sljedeći rally OTK Zabok, koji će biti po riječima g. Tisanića ovakvog karaktera tek u 2011. što je i razumljivo s obzirom što je sve organizator pružio za svega 400 kn po sudioniku.

 

Ovdeje možete pogledati i slike koje doduše nisu po redosljedu događanja jer su postavljene sa tri različita fotoaparata.