Rally je bio poprilično dobro izorganiziran. Kao i svake godine okupilo se društvo sa sedamdesetak svojih limenih ljubimaca iz Zagreba, Samobora, Garešnice, Kutine, Požege, Splita i naravno Ivanić Grada. Bili su tu prisutni i gosti iz Slovenije. Viđenje rally-a možete pronaći u nastavku iz preuzetog članka Zadarskog lista…  
Oldtimeri obogatili turističku ponudu Zadra

Piše: Andrija Prović, Zadarski list

U organizaciji Oldtimer kluba Sv. Krševan, u subotu ujutro na zadarskom poluotoku okupili su se zaljubljenici i vlasnici starih i raritetnih oktanskih ljubimaca. Bio je ovo 9. međudržavni revijalni susret oldtimera održan u našem gradu. Nakon kraćeg druženja u Zadru, kolona automobila se zaputila prema Vranskom jezeru posjetivši pritom nekoliko usputnih mjesta. Na tradicionalni reli se prijavilo 50-ak vlasnika limenih ljubimaca na četiri ili dva kotača, uglavnom iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja. O atraktivnosti ovih prometala mogao je posvjedočiti dobar dio turista iZadrana koji su se našli na parkiralištu podno bedema, odvrativši ih tako s ustaljene subotnje rute prema nekom od kafića i ispijanja prvog makijata.

Neven Krpina, predsjednik Oldtimer klu ba Sv. Krševan, zajedno se s potpredsjednikom kluba Zvonkom Markovićem i ostalim članovima već od ranih jutarnjih sati potrudio da ovogodišnja manifestacija prođe u najboljem redu. Obojica navode odličnu suradnju sa svim gradovima i mjestima gdje se simpatična povorka zaustavi, te da je uz angažman članova Sv. Krševana, takva suradnja od velikog značaja. Kako za njihov klub i sudionike relija, tako i za mjesta koja dolaskom oldtimera obogaćuju svoju turističku ponudu, no navodi Krpina, iako postoji veliki interes mještana Sukošana, u njihovoj Turističkoj zajednici već godinama ne pronalaze razumijevanje za ovakve susrete.

Među raritetima poput starih Mercedesa, Opela, Alfa Romea, BMW-a, Wolkswagen "buba", Triumpha i ostalih marki, istaknuo se Dodge Roadster iz 1924. godine kao najstariji i najvrjedniji automobil.

- Kada uložiš u restauraciju i konačno dotjeraš oldtimera, daljnji troškovi i nisu toliko veliki, bio je kratak Drago Kuković iz Nove Gorice u Sloveniji, ponosni vlasnik detroitskog ljepotana iz 1924. godine koji prema nekim procjenama vrijedi više od dva milijuna kuna.

Nismo sigurni da bi se s njim složio potpredsjednik zadarskog kluba i vlasnik Mercedesa 170 DS proizvedenog davne 1936. godine.

- Briga o ovakvom automobilu iziskuje dosta truda, vremena i novca. Za jedan dio, poput felge, spreman sam prevaliti i tisuće kilometara. U njemačkom Mannheimu postoji specijalizirana tvornica za proizvodnju rezervnih dijelova, a neke dijelove sam uspio naći i u Hrvatskoj. Ali kako sve to radim ponajviše iz ljubavi prema svom hobiju, nijedan put nije pretežak ili preskup - mišljenja je Zvonko Marković kojem njegov ljubimac, osim pokazivanja, dobro služi i u poslovne svrhe. Naime, on svoj Mercedes iznajmljuje za različite prigode, a najviše vjenčanja. Među svojim klijentima ističe i neke poznate nogometaše koji su na svojim vjenčanjima uživali u vožnji ovim 73-godišnjim klasikom.

Iako su okupljeni vlasnici i vozači oldtimera bili uglavnom muškarci, za zastupljenost ljepšeg spola se pobrinula Martina Cesar dojahavši na svom DKW dvosjedu iz 1952. godine. Ona i suprug Tomislav, koji vozi njemački motocikl HOREX, već 10 godina gaje ljubav prema ovakvim vozilima. HOREX je poznat još i kao "mačo" motor, zbog svojih impozantnih 20 konjskih snaga za '50. godine iz kojih datira.

- Supruga i ja se svake godine veselimo povratku na oldtimer reli u Zadar. Organizacija susreta je uvijek na najvišem nivou, a posebno nas raduje susret sa starim znancima iz zadarskog i ostalih hrvatskih klubova. Svoje dojmove nam je tako prenio Tomislav Cesar, član i tajnik Oldtimer kluba Ivanić Grad.

Kolona oldtimera se u 10 sati defilirajući centrom grada zaputila prema Vrani, pritom posjetivši Bibinje, Sv. Filip i Jakov, Biograd i Pakoštane. Po dolasku na Vransko jezero, oraganiziran je izbor za najstariji, najljepši auto te najljepši motor. Titulu najstarijeg je odnio spomenuti Dodge roadster, a najljepšim je proglašen MG, Borisa Lozića iz Solina. Motto Guzzi Omera Sikirića iz Bibinja postao je ovogodišnji najmotor. Druženje na obali jezera članovi Oldtimer kluba Sv. Krševan i njihovi gosti su nastavili do kasno u noć.