izvijestio: Tomislav

Krajem prošle godine točnije 13.12.2014. g. u prostorijama Presečki grupe Hrvatski oldtimer savez organizirao je dodjelu priznanja za održano prvenstvo HROS-a u kategorijama za automobile i motorkotače u 2014. godini. Sveukupni uvid i kronološki osvrt na prijašnje godine pokazuje kako ja dosta pao interes za takmičenjem, a sve se više susreta koji se održavaju diljem Hrvatske temelji na prikazu novo restauriranih vozila i s ciljem druženja. Mi se istinski nadamo da će ipak i dalje egzistirati i ovakav način zabave, a pogotovo motorkotači jer nekako je i sve manje oldtimer automobila, a sve više niskobuđetnih youngtimera vozila sa početka 70-ih na 80-u koji se u većini slučajeva voze po cesti svakodnevno i najmanja im je uloga biti povijesno vozilo

 
Slike sa dodjele pogledajte >>OVDJE<<

Ni ove godine naš klupski odjel automobilista nije sudjelovao u ovakvom vidu natjecanja već su pohodili priredbe drugih oldtimerskih sadržaja. Motoristi nešto u manjem broju nego prethodnih godina nastavili su takmičenje, te uspjeli drugu godinu za redom osvojiti prvo mjesto u ukupnom poretku klubova. Pojedinačni redoslijed po klasama je izgledao ovako:

KLASA D, 1931.-1945. g.

 1. Vukelić Nebojša OTK IG
 2. Filipović Ivica OTK Rijeka
 3. Cesar Martina OTK IG

KLASA E, 1946.-1960. g.

 1. Dijanić Stjepan OTK IG
 2. Krivec Alen OTMK Karlovac
 3. Cepetić Stjepan OTK IG

KLASA F, 1961.-1970.g.

 1. Tomašić Damir OTMK Karlovac
 2. Cesar Tomislav OTK IG
 3. Borić Benko OTK Zadar

KLASA G, 1971.-1983.g.

 1. Begović Zdravko OTMK Karlovac
 2. Drezga Predrag OTK Zadar
 3. Cerovečki Marin OTK IG

KLASA P, motocikl s prikolicom

 1. Crnički Mladen OTK IG
 2. Drndelić Dragan OTK IG

POREDAK KLUBOVA

 1. OTK IVANIĆ GRAD
 2. OTMK KARLOVAC
 3. OTK RIJEKA
 4. OTK OGULIN
 5. OTK ZADAR

Važno je svakako napomenuti da je i naš uvaženi član Stjepan Dijanić koji se takmiči već dugi niz godina u prošloj godini osvojio i "Zlatni trofej HROS-a". Naime tri je godine za redom bio prvi u klasi u kojoj se natjecao. Zanimljivo je to što se je natjecao 2012. g. u klasi G, 2013. g u klasi P i 2014. g. u klasi E, te je pokazao svoju kvalitetu i naravno raznoliki vozni park jer je uistinu za svaku kategoriju koristio drugi tip BMW motocikla. 

 

 

Po završetku ovog svečanog čina održan je kratki radni sastanak tijela HROS-a, a onda kako predsjednik Presečki kaže "Idemo dečki bu nam se ručak ohladil!", nastavili druženje uz neobavezne razgovore i planove za novo nadolazeću 2015. g. predstavio nam je i novo uređeno vozilo atraktivni kabriloet model Mercedesa iz 50-ih godina.