izvjesto & foto; Krešo V.

Zadnje organizirane djelatnosti našega kluba bile su;

-Festival igračaka u Ivanić Gradu 16. i 17. svibnja, organizator Festivala igračaka je Udruga Tetragon iz Ivanić-Grada, suorganizator Turistička zajednica Ivanić-Grada, a Grad Ivanić-Grad je pokrovitelj. Festival igračaka je prvi takav festival u Hrvatskoj, ali i široj regiji, a održavao se u i oko sportske dvorane Žeravinec, s više od 50 domaćih i stranih izlagača - proizvođača, distributera i sastavljača raznih igračaka i kolekcija igračaka. Naravno bile su prisutne i razne udruge s područja grada IVG, pa tako i Zajednica Tehničke Kulture IVG, čiji smo mi aktivni i nezaobilazni članovi. Da se naše sudjelovanje ne bi svelo samo na puko pokazivanje naših vozila, mi smo na festival dovezli pravi veliki stolni nogomet. Dokaz da je to bila odlična ideja je činjenica da je naša "igračka" bila u pogonu bez prestanka oba dana festivala!

 

-Dani grada Ivanić Grada, promocija rada udruga. 06. lipnja, od 10 do 14 sati na trgu V. Nazora, opet u sklopu ZTKIVG, naš klub se predstavio svim zainteresiranima, s nekoliko oldtimer vozila. A kao posebnu atrakciju, dovezli smo na auto prikolici, potpuno rastavljen i u fazi restauracije, automobil Alfa Romeo Gulia 1300 TI, iz 1967 god. Ovaj naš izložak bio je odličan primjer koliko truda i posla predstoji u sređivanju jednog oldtimera, proces je često višegodišnji i većini ljudi koji vide gotov "proizvod" teško je dočarati složenost cijelog postupka restauracije. Naš izložbeni primjerak na izložbu je na prikolici dovukao također oldtimer automobil.

 

-Isti dan popodne, dio naših članova s automobilima odlazi u Sisak na susret ljubitelja automobila i tuning natjecanje. Ulaz na susret bio je besplatan, plaćala se samo prijava za takmičenje, mi smo od pet naših, prijavili jednoga, samo da se okušamo koliko smo dorasli ostalim sudionicima. I nismo razočarali, naš član Željko Kucelj dobiva pehar za jedan od tri najuređenija vozila u klasi! Na samom susretu bilo je dosta orginalnih i prerađenih oldtajmera, a i ostali automobili novijih godišta zaslužili su našu pažnju zbog truda i ljubavi njihovih vlasnika.

 

VIŠE SLIKA OVDJE:  Festival Igračaka

                                Sisak

                                Dani Ivanić Grada