izvjestio & foto; Krešo V.

  14. 06. u organizaciji USV Samobor, u Samoboru, održan je OT susret. Okupljanje je bilo na parkiralištu stare vojarne, gdje se okupio zavidan broj vozila i posada. Iz našeg kluba stižu tri motocikla i dva automobila. Nakon prijave i obilnog doručka, družimo se u vojarni do 11 sati, a zatim odlazimo na središnji gradski trg gdje smo počašćeni kremšnitama i bermetom. Zanimljivo je da se na startu i trgu pojavio mali automobil na pedale, replika Forda iz 20-tih godina prošlog Stoljeća, a zanimljiv je bio i Trabant karavan s unikatnom prikolicom izrađenom od Trabanta limuzine. Slijedi vožnja Samoborskim krajem i zaustavljanje za ručak i okrijepu. Par kapi kiše i odlazak na završnu svečanost i večeru u restoran "Vilinske Jame". Standardno nas je cijelim putem pratio kombi kluba i kamiončić pivnice Tomislav, koji su nas opskrbljivali hladnim pićima. Za vrijeme večere svim učesnicima su podijeljene zahvalnice i pehari, a naš član Nebojša Vukelić, dobio je još jedan za svoj motocikl. Ove godine na susretu su izostale OT igre, a organizatori su se opravdali, velikom vrućinom koja bi smanjila i otežala uživanje u istim. Na susretu USV Samobora, navikli smo na, kraću vožnju, zanimljive poklone i obilno uživanje u jelu i piću, tako da se nismo razočarali ni ove godine.

 27.06. odlazimo na OT susret u Banja Luku, iz našeg kluba ide bračni par Ferenčaba i braća Vučinić, ukupno s tri automobila. Okupljanje je na parkiralištu tržnog centra u BL, i već na ulazu primjećujemo da ima zanimljivih OT vozila, a i poznatih lica iako se nalazimo van granica naše države. Nakon prijave i doručka odlazimo u centar BL gdje postavljamo izložbu vozila ispred trga Krajine. Tu se zadržavamo dosta dugo jer je odgođen posjet samostanu Trapisti, navodno zbog problema u prometu. Vrijeme u gradu koristimo za šetnju i sitnu kupovinu koristeći činjenicu da su cijene nešto niže nego kod nas. Oko 15 sati formiramo kolonu i odlazimo na slapove rijeke Krupice, Krupe na Vrbasu, gdje je upriličen obilazak i druženje uz riblju čorbu i hladno piće. Tu nas je sve očarala ljepota prirode kao i stare mlinice od kojih su neke još u funkciji, vjerojatno za potrebe turizma. Pravo iznenađenje nas je dočekalo na završnoj svečanosti u restoranu "Slap" u Lijevoj Novoseliji kraj BL. Sam restoran nalazi se uz rijeku i zamišljen je kao zbirka starih predmeta i retro namještaja, izraz stari predmeti, vrijedi i za veliki broj OT motocikala, bicikala i automobila. Vidjeli smo i nekoliko unikatnih "trike" motocikala, što možda govori nešto o strasti vlasnika restorana! Tijekom ručka (ili večere), organizatori su prvo svim ženskim učesnicima podijelili male poklone u vidu kozmetičkih proizvoda, a zatim i pehare u raznim kategorijama, ovdje je bila primjetna sklonost domaćina spram Mercedesovih vozila jer vjerojatno ni jedan automobil ovog proizvođača nije ostao bez nagrade (op.a.). No mi nismo nezadovoljni jer je SAAB našeg člana Franje Ferenčabe dobio pehar, a svi učesnici i zahvalnice za sudjelovanje. No od svega najvažnije je da smo proveli ugodan dan, družeći se s isto mišljenicima i upoznavajući i razgledavajući nove krajeve i ljude!

  04.07. na red je došao susret u Novoj Gradiški,u organizaciji OTK "Classiic 99" Nova Gradiška Okupljanje na starom mjestu, parkiralište u dvorištu HAK-a, iz njega odlazimo na središnji gradski trg gdje je organizirana izložba vozila i otvorenje susreta. Povorka oldtimera nastavlja vožnju trasom dugom 50 km, posjetu Tvornici "Hladni val" Nova Gradiška gdje sudjelujemo prezentaciji pjeskarenja metala suhim ledom. Susret nastavljamo posjetu starom Slavonskom mjestu Gornjim Bogićevcima gdje je organiziran ručak i gosti smo 9. Seoskim igrama. Tu smo doživjeli i najveći propust organizatora, to je bila vožnja dijelom prašnjave makadamske ceste, koju su mnogi učesnici popratili s negodovanjem i smatrali nepotrebnim. A i nakon toga čekanje u redu za porciju graha s bezbrojnim učesnicima seoskih igara nije nas oduševilo, ali zato do hladnog piva i sokova nije bio problem doći. Sa prašnjavim vozilima nastavljamo panoramsku vožnju prema općini Stara Gradiška i posjetu nekada poznatom zatvoru, a sada ruševnom zdanju za koje država nema novaca i interesa za obnovu i eventualnu prenamjenu. Tamo nas dočekuje predstavnik općine s hladnim pićem i glazbenim sastavom. Nakon okrijepe i razgledavanja, vračamo se u N. Gradišku u poznati Slavonski hotel „ Kralj Tomislav“ na svečanu večeru i podjelu priznanja s početkom u 17 sati. Tijekom obilne večere organizatori svim učesnicima, uključujući i suvozaće, dijele zahvalnice i bokale s logom kluba, tako da uz majicu i podmetać za bokal, koje smo dobili kod prijave, kući nosimo nekoliko suvenira, tu je naravno i nezaobilazni startni broj. Nakon deserta, malo druženja, opraštanje i povratak kućama.

 

Više slika : SAMOBOR

                 NOVA GRADIŠKA

                 BANJA LUKA