izvijestio: Tomek

1.8.2015. g. bio je održan natjecateljski rally 100 km Zadra koji se boduje za prvenstvo HROS-a odnosno jedino državno oldtimer natjecanje. Pojavila se je standardna ekipa željna plasmana i zabave. S obzirom da je ovo natjecanje generalno iz godine u godinu sve slabije posjećeno nakako Zadar održava kontinuitet i u stvrari kako oni kažu svake im se godine povećava broj ućesnika iz domaćih redova. Bile su zastupljene sve klase tako da su svi takmičari imali konkurenciju.

 
"Drnda-najmlađi"-više fotografija pogledajte >>OVDJE<<

Organizator se je usredotoćio na svoj grad koji je toga dana uzavreo od ljetnih vrućina no naravno domaćin je u u svoj program uvstio i kupanje u moru tako da nismo bili lišeni vodene uživancije. Standardno smo se okupili kod prostorija OTK Zadar, popili kavu i otišli na vožnju gradom. Pristali smo na školskom igralištu zadarske srednje škole gdje smo odvezli dva vrlo teška ispita jer je to sve skupa Aljoša zakomplicirao sa po dvije staze unutar jednog nastupa. Potom smo marendali u Stomorici riblje specijalitete, a nakon toga odvezli se u Bork na kupanje. Tu smo stvarno uživali u hladu borove šume, hladnom piću i osvježavajućem moru. Naravno bilo je tu  krafni i lubenica za najmlađe i najgladnije.

  

Nakon intermeca odlazimo u kužinu pored Aljošine radionice na Kolovare gdje se inaće sastaju Zadarski oltimer-aši gdje je bila obilata roštilj večera i podjela nagrada po plasmanu natjecanja.

OTK Ivanić Grad  u ukupnom plasmanu klubova osvojio je drugo mjesto, a iz kluba  Martina Cesar je jedina osvojila prvo mjesto u kategoriji E za motocikle od 1946-1960. g. koja je i bila najbrojnija sa učesnicima. Pokazala je starim mačkima kako se vozi oko ćunjeva. 

     

Sljedeći takmičarski izlet je u Ivanić Gradu krajem kolovoza, a zadnja prilika za popravak plasmana u Ogulinu početkom rujna. Do sada su održani još takmičarski susreti u Rijeci u lipnju i Karlovcu u srpnju. Po završetku prvenstva objavit ćemo ukupne rezultate kako bi  posjetitelje naše web stranice informirali o tijeku ovog natjecanja.

Dakako valja posebno pohvaliti OTK Zadar koji je sveo kotizaciju na 100 kn po učesniku koja je itekako prihvatljiva, a kvaliteta rallya ni u čemu nije pala.Vidimo se i do godine!!!