izvjestio: Krešo V. (vu.k)
 
06.- 08. održan je četvrti međunarodni susret oldtajmera u Subotici,pod nazivom "ravnom Bačkom,preko Tise, do ravnog Banata"u organizaciji Međunarodnog oldtimer kluba "Subotica". Iz nšeg kluba išlo je sedam motocikala i četiri automobila. Ovdje valja napomenuti da se isti vikend u Ivaniću održavala izložba svih udruga sa gradskog područja, na kojoj je nezaobilazno morao sudjelovati i naš klub u pomalo oslabljenom sastavu. Također je dio članstva bio na Zagrebačkom OT susretu, a našeg predsjednika Zdravka Jambrešića, saobraćajna nezgoda, nekoliko dana ranije, spriječila je da aktivno sudjeluje u "terenskim" aktivnostima kluba. Naravno ovim putem mu želimo brz oporavak i što skoriji povratak na "cestu"!
  
Na susret u Suboticu, zbog velike udaljenosti, krenuli smo u ranim prijepodnevnim satima, da bi uz manje kvarove na vozilima,preko graničnog prijelaza "Batina" ušli u susjednu državu i u kasno popodne stigli na odredište. Tamo smo srdačno dočekani i nakon prijave smješteni smo u sobe pansiona "Aleksander A" u čijem je dvorištu bio napravljen veliki šator za druženje sudionika i čuvano parkiralište za vozila. Vrijeme do večere brzo je prošlo u raspakiravanju, pozdravljanju i upoznavanju ostalih sudionika. Večera i vrijeme nakon nje bilo je točno onako kako su najavili organizatori u promotivnom letku; Prase i jagnje sa ražnja, uz domaću rakiju dunjevaču i kajsijevaču, "Rogonju" (Jelen pivo) i kvalitetna domaća vina sa Subotičke peščare i tamburaše "Tavankutski bećari". Konzumiranje pjesme, igre, ića i pića bilo je bez ograničenja, što su mnogi sudionici prihvatili do dugo u noć, ovisno o želji i fizičkoj kondiciji (naša je bila uvjetovana napornim putovanjem). Činjenica da smo tijekom "nočne veselice" počašćeni jagodama sa šlagom i šećerom, dovoljno govori o brizi i maštovitosti domačina da zadovolji sve ukuse!
 
Drugi dan susreta (subota) počinje doručkom i prihvatom novopridošlih učesnika. oko 9 sati bilo je službeno otvorenje susreta i start za Horgoš gdje smo postavili izložbu vozila. Između 11 i 14 sati smo u Novom Kneževcu, gdje opet izlažemo vozila i odlazimo na piće a nakon toga i na ručak. Slijedi povratak u Suboticu i popodnevni odmor, nakon kojega konzumiramo međuobrok i polazimo sa vozilima na "Pešačku promenadu". Tamo još jednom izlažemo vozila, a mi, u režiji organizatora provodimo vrijeme na bazenu,kuglani, u kafićima ili šetnji gradom, svatko po svojoj želji. Nakon povratka u pansion pripremamo se za svečanu večeru, na koju nas vozi autobus, u elitni Palički restoran "vila Viktorija" Na večeri koja je zaista sjajno organizirana, sudionici se prepuštaju opuštenom druženju i uživanju u hrani,piću, pjesmi i plesu. Zabavlja nas "Dionis band" koji svira raznovrsnu glazbu, a u jednom trenutku gase se svijetla i kao iznenađenje večeri u salu unose tortu sa upaljenim svjećama. Naime supruzi predsjednika Subotičkog OTK-a, gospodina Teufika Isakovića, bio je rođendan i odlučio je iznenaditi i počastiti nju i sveprisutne goste. Atmosferu te večeri teško je opisati i autor ovih redaka koji je romantičar i nostalgičar možda nebi bio objektivan, ali činjenica, da su sudionici iz svih država bivše YU i Mađarske, stara glazba i atmosfera lišena bilo kakvih negativnost, vratila je zasigurno mnoge u neka stara vremena na koja nas podsjećaju i naša OT vozila! Vrativši se u pansion na noćni odmor još smo neko vrijeme kroz prozor čuli gitaru i pjesmu iz šatora, najizdržljivijh naših kolega.
 
Nedelja, za doručkom su traženi jogurti i crna kava, prošla noć je bila "naporna". Prije podne na rasporedu je bila izložba u centru grada, a učesnici koji su željeli, autobusom su prevezeni do tržnog centa u šoping. To je u biti velika tržnica sa dućanima i prodajom rabljene robe na otvorenom, tzv buvljak, cijene su nešto povoljnije nego kod nas,a na buvljaku vlada ista socijalna priča kao i u našim krajevima na sličnim sajmovima. Nakon povratka do vozila, idemo za Palić, to je naselje poznato po jezeru,parku prirode i dugom turističkom tradicijom. Tamo ponovo odlazimo u restoran "Vila Viktorija" na ručak, podjelu pehara i zatvaranje susreta. Opraštamo se od starih i novih prijatelja, zakazujemo neka nova viđenja i vraćamo se do pansiona i pakujemo se za povratak kućama. Na povratku nešto veća žurba nego na dolasku, jer ipak je sutra radni dan, ali ipak povremeno stajemo radi odmora i osviježenja. Nadam se da se iz teksta i fotografija može jasno isčitati kako smo se dobro proveli na ovom susretu i da veliki trud organizatora nije bio uzaludan !
 
 
 
Više slika OVDJE!