izvjestio; Krešo V.

foto by; Igor V. & Krešo V.

 

  OTK "Kurbla" iz Garešnice od 04. do 06. 09. organizirali su svoj 11 OT rally i veliku feštu povodom 10 godina kluba. Naši članovi dolaze u subotu 05.09. kad je predviđeno cjelodnevno druženje. U tome nas nije omela ni loša vremenska prognoza, koja je predviđala cijeli dan kišu, jer obećanje o posjeti starim prijateljima ne može se iznevjeriti. Tako smo put GA u srce Moslavine krenuli s 6 automobila i 4 motocikla. Susret je klasično počeo okupljanjem na gradskoj tržnici uz prijavu, doručak i kavu, a nastavio se izložbom vozila u centru grada. Kada su nas domaćini pozvali u "Hrvatski dom" na izložbu i svečanu sjednicu, vidjelo se da će ovaj susret biti nešto posebno. Izložba u holu Hrvatskog doma pod nazivom "KURBLA u 10 godina" bila je podsjetnik na 10 godina rada kluba, a ostale starine koje nisu usko vezane za oldtimere, upućuju nas na ljubav članova spram svih starina. Na svečanoj sjednici, posvećenoj 10 godišnjici postojanja "Kurble" i njihovim prijateljima, vidjeli smo koliki je trud uložen u ovo druženje. Rukovodstvo kluba se zahvalilo osnivačima, te su upriličili predstavljanje svih prisutnih klubova, krenuli su dijeliti zahvalnice članovima i vjernim gostima, a počela je i razmjena poklona. Na kraju sjednice prikazali su dokumentarni film pod nazivom "Prvo Kurblino Desetljeće" koji govori o aktivnostima Oldtimer kluba "Kurbla" iz Garešnice u prvih deset godina postojanja, točnije od osnivanja kluba 2005. godine pa sve do danas.

Promotivna vožnja zamišljena je kao kopija trase prvog rallya (Brestovac-Palešnik-Hercegovac-Ilovski Klokočevac-Tomašica-Garešnica). Dužina trase je otprilike 30km, uz obavezna stajanja i odmor. Ručak je bio u Hercegovcu , tu nam je poslužena i slavljenička torta, a i nastavljeno je dijeljenje zahvalnica članovima i gostima. Na povratku u Garešnicu ponovno izložba, vol sa ražnja, podjela papirnatih zahvalnica i suvenira svim učesnicima i klubovima te fešta dugo u noć.

Ovaj susret, a i OTK KURBLA je primjer kako funkcionira jedan skroman klub u gotovo obiteljskoj atmosferi, lišen želje za elitizmom, te svake godine privlači sve više sudionika na svoje susrete.

Mi im želimo još puno ovakvih obljetnica, druženja, dobre vibre i puno uspjeha u radu i očuvanju tehničke baštine!

 

Više slika OVDJE

Dokumentarni film o OTK Kurbla; https://www.youtube.com/watch?v=cUerdwxjRJA