Kao i svake godine do sada odlučili smo posjetiti međunarodni oldtimer rally u Subotici kako bi promovirali klub na ovom vrlo kvalitetnom susretu koji je ove godine zbog zdravstvenih problema koje domaćin, tj njegova obitelj trenutno proživljava bio nešto brojčano skromniji (70 vozila) ako se to tako može uopće definirati. Vrlo značajan zato što subotički klub ima u svome članstvu žitelje iz raznih država, a najčešće su to građani bivših republika negdašnje Jugoslavije koji se skupe jednom godišnje na ovom susretu te već kao obitelj podruži, proveseli, razmjeni iskustva, poneki nešto od oltimera renovira ili kupi pa se predstavi ostatlim članovima no valja napomenuti da su vozila vrlo respektabilna.

Naš klub je ove godine isključivo učestvovao motociklistički tako da smo ponekli dojahali, a poneki dovezli motore na prikolici. Program je bio kao i svake godine ne vrlo visokoj razini od smještaja u hotelu do organizacije svečane večere, dodjele priznanja i zahvala u prekrasnoj subotičkoj gradskoj vječnici. Posjeta Kanjiži bila je dio programa u subotu gdje smo uz Tisu objedovali iskušali autohtono vojvođansko, bačko vino i naposljetku posjetili selo Velebit gdje su se prije 100-tinjak godina pravoslavci podno velebita preselili u vojvodinu trbuhom za kruhom. Tamo su razvili jedan osebujan posao pečenja voćnih rakija koji je proizašao od uzgoja voća dunje, marelice i kruške Viljamovke.

  

Isprobali smo odlične rakije, pokoju litru kupili za kušnju sa prijateljima kod kuće i vratili se uz pratnju policije koja je bila izuzetno kooperativna u Suboticu.

Nedjelju dopodne proveli smo u samom centru do ručka razgledajući znamenitosti i uživajući u sladoledu najstarije slastičarnice u Subotici koja datira od 1923. g. Nakon ručka i izložbe vozila pozdravili smo se sa starim i novim prijateljima te krenuli put kući. S obzirom da nas je poslužilo vrlo toplo i lijepo vrijeme preplovili smo Baranju,  Slavoniju, Podravinu, Bilogoru te došli svi skupa zadovoljni kući.