izvijestio: Tomek

Dakle, dan kišan no za dobro i ugodno društvo uvijek vedar i veseo. Tako smo se i mi okupili, te se pridružili festivalu igračaka. Prema programu održavanja za 13,00 sati je predviđen dolazak povorke oldtimer vozila iz Zagreba u organizaciji Muzeja automobila Ferdinand Budicki pod nazivom  Alma Balley rally Zagreb-Ivanić Grad koji nosi ime po prvoj zagrebačkoj i hrvatskoj vozačici Almi Balley koja je prije 100 godina postala prva žena koja je položila vozački ispit i ušla u svijet motorizacije koji je do tada bio privilegija isključivo muškog svijeta.

 
 

Mi smo dočekali ekipu od tri oldtimer vozila i zbili redove ispred ivanićgradskog kina, te upriličili oldtimer izložbu. Posjetitelji festivala zaustavljali bi se okolo naših vozila i sa djecom slikali na motociklima i u jednom zanimljivom DKW kabrioletu.

 
više fotografija pogledajte >>OVDJE<<

 Mi Ivanićani poznati kao dobri domaćini pobrinuli smo se da se naši gosti lijepo provedu u našem gradu, te ih pozvali u klupske prostorije gdje smo upriličili skromni domjenak. Malo smo čavrljali uz jelo o svemu i svačemu, a na kraju nam se obratio g. Valentino Valjak voditelj Muzeja automobila F.B., te nam zahvalio na gostoprimstvu, upoznao nas sa idejom i misijom nastanka muzeja automobila. Na završetku druženja poklonio je našem Klubu publikaciju „Bešte ljudi ide auto“ prvu knjigu o automobilima na ovim prostorima od početka 19. st. pa do II svj. rata. Naravno da gosti ne odu praznih ruku poklonili smo im prigodne šalice sa klupskim grbom i zidni kalendar za njihovu radionicu, klet ili ured.

   
  
Tako smo priveli dan kraju pozdravili goste i zaželjeli im sretan put na povratku njihovim kućama i predbilježili se za neki budući susret na koji ćemo se rado odazvati.
 
 
 
Program je na festivalu igračaka  potrajao do kasno popodne uz vanjski izložbeni dio na kojem je demonstriran praktični dio i manufakturnu izradu igračaka, a u unutarnjem dijelu su upriličene  izložbe fotografija, radova i modela te praktične radionice, igraonice i predavanja, nastup stand up komičara, projekcije tematskih  filmova, sve to popračeno i  zabavnim programom. Posebno je interesantan bio gastro - kazališni show uz predstavu FinoWino Damira Šabana, dok je program vodio glumac Kristijan Ugrina.