izvjestio; Krešo V.

Drugu godinu za redom,pozvani smo u Čazmu da u sklopu popratnih sadržaja budemo dio super maratona "Od Kaptola do Kaptola".

           

                                                                                             Više slika pogledajte <<OVDJE>>

Da se podsjetimo; riječ je o utrci s najdužom tradicijom u Republici Hrvatskoj koja ima start u Gradu Zagrebu, prolazi kroz Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju te završava u Gradu Čazmi. Ovo je njezino 39. izdanje i kao sportsko-turistička manifestacija iz godine u godinu postaje sve zanimljivija i popularnija. Članovima našeg kluba ovo je prva službena vožnja u novoj sezoni i dočekali smo je s nestrpljenjem. Dogovor je bio da se okupimo ispred vatrogasnog doma u Šumećanima i zajedno u koloni krenemo do desetak kilometara udaljene Čazme. U Čazmi imamo dozvolu da se parkiramo na gradskom trgu nedaleko od cilja utrke. Naša vozila, netom nakon parkiranja, okružili su znatiželjnici i sa zanimanjem ih razgledavali. Mi smo se nakon razgovora sa zaineresiranima razišli po kafićima i u šetnju gradom u očekivanju prvih trkača i degustacije lovačkog gulaša. Pobjednik 39. međunarodnog Supermaratona Zagreb  - Čazma je Robert Radojković iz Poreča,
član atletskoga kluba Maksimir iz Zagreba.On je između 75 maratonaca, koji su sa zagrebačkoga Kaptola krenuli jutros u 8 sati prema čazmanskom, 61,35 kilometara udaljenom Kaptolu, stigao za zavidnih 3,59 sati.