izvijestio: Tomislav Cesar

08. ožujak, Krapina, redovna godišnja skupština Hrvatskog oldtimer saveza g. A.Presečki voditelj, S.Jelić, J.Đukić i A.Loparić članovi radnog predsjedništva.

 


Više slika sa Skupštine pogledajte >>OVDJE<<

 

Nakon uvodnog dijela Predsjednik-voditelj daje na usvajanje dnevni red koji je jednoglasno i usvojen. Kroz točke dnevnog reda  raspravljalo se repliciralo, predlagalo no to sve skupa neću prenositi već bih Vas htio izvijestiti o najznačajnijim dijelovima koji su za nas vlasnike  oldtimer vozila  najvažniji i koji daju svjetlost za bolju budućnost oldtimerstva u Hrvatskoj.

g. A. Presečki  ističe da se u narednih 4 godine Hrvatska mora uskladiti sa načelima EU u smislu oldtimera, te da licencirana OT vozila od strane HROS-a ne bi u budućnosti išla na tehnički pregled. HROS je imao radne sastanke, a i potencirat će ih i u ovoj godini sa MUP-om, Ministarstvom financija, Centrom za vozila Hrvatske, Carinskom upravom i ostalim relevantnim državnim institucijama kako bi se u Republiku Hrvatsku uveo jedinstven  propis o registraciji 5 oldtimer vozila iste kategorije na jedne registarske pločice.
Spominjala se i potreba za usklađivanje Pravilnika za uvoz oldtimer vozila u RH jer je naime dozvoljen uvoz vozila, ali je paradoks da Vi ne možete uvesti na legalan način npr. Šasiju automobila, agregat i slične veće mehaničke ili karoserijske dijelove za svoje oldtimer vozilo, a sada smo punopravna članica EU.
g. A.Presečki završava sa obavijesti prema predstavnicima  klubova da identifikacijske isprave za licencirana vozila mogu produžiti kod ovlaštenih povjerenika za vrednovanje u visini od 200,00 kuna sa naznakom da je 150,00 kn na konto Saveza, a 50,00 kn usluga povjereniku.

g. S.Jelić izvještava Skupštinu o prošlogodišnjoj konferenciji (godišnjoj skupštini) FIVA-e koja je održana u Splitu. Naime osvrće se na sam početak i lobiranje 2011./2012. g. kada je u konkurenciji sa Johanesburgom i Pekingom Split i Hrvatska njegovom zaslugom doći do ove prestižne organizacije u 2013. g. Dakle u Split je došao 171 delegat, a iz Hrvatske ih je bilo 3. Od pokrovitelja za ovaj event navodi samo Centar za vozila Hrvatske i  Croatia osiguranje, te naglašava inertnost HAKA-a i Ministarstva prometa čiji se predstavnici nisu pojavili na završnoj večeri gdje su bili svi visoki uglednici, predsjednici članica FIVE iz 60 zemalja diljem svijeta.
Cijela manifestacija je trajala ukupno 4 dana, a HROS je za sve sudionike konferencije upriličio male poklon pločice sa obilježjima Hrvatskog oldtimer saveza. Splitski oldtimer klub prenio je veliki teret organizacije i uspio namaknuti vrijednih 50.000,00 kn pokroviteljskih sredstava za financiranje završne gala večere u hotelu „Le Meridien Lav“ u Splitu, pri tom je darivao i „Splitski automobilistički memento“ malenu knjižicu o povijesti automobilizma u Splitu.

Na skupštini je bio prisutan gost koji je došao pozvati sve zainteresirane članove, klubove da se od 06.-08.06.2014. g. odazovu na "Dolce vita heritage festivalu u Rovinju" o čemu više možete pročitati na www.dolcevitafestival.com

Na kraju skupštine obavijestio nas je g. A.Kubaska povjerenik za sport HROS-a da organizatori natjecanja u 2014. g. prilikom prijave za organizaciju moraju uplatiti 500,00 kn kotizacije za održavanje natjecanja za automobile ili motocikle, a g. A. Presečki predstavlja novi stari klub OTK SISAK koji je ponovno ušao u članstvo HROS-a.

Time je zatvorena godišnja skupština i g. Presečki poziva prisutne na upriličeni domjenak u restoranu Presečki grupe.