izvjestio: Voditelj povjerenstva za šport pri HROS-u, g. Aljoša Kubaska

Kad neki posao koji radimo iz ljubavi privedemo kraju osjetimo malo praznine pomiješane sa osjećajem sjetnih sjećanja na prohujale dane. Na svečanoj podjeli nagrada koja je zaključila prvenstvo Hrvatskog oldtimer saveza  za 2013. godinu nije bilo nostalgije. Sjedište našeg saveza bilo je ispunjeno vedrim duhovima i nasmiješenim licima. Taj duh veselja koji se uvukao među nas, te prve subote u mjesecu prosincu govorio nam je da naš posao nije još završen. Opet će naša stara auta i motori prašiti cestama. Opet će ta skupina vozača koji su postali jedna velika obitelj, voziti rally-e po cijeloj Hrvatskoj.  

Prvenstvo za automobile započelo je Riječkim susretom. Slijedilo je natjecanje u Splitu, Slavonskom Brodu, Opatiji, a okončalo se u Zadru. Zadarski klub i ove godine odnio je prvo mjesto pobjegavši svojim rivalima iz Opatije za samo nekoliko bodova.


Članovi OTK Zadar prvaci u automobilizmu za 2013.g.
(više slika sa ovog iventa pogledajte >>OVDJE<<)
 

I motoristi su svoje natjecanje započeli u Rijeci.  Potom su ulogu domaćina na jako lijep način odradili klubovi iz Karlovca, Zadra, Ivanić Grada i Ogulina. Klub iz Ivanić Grada osvojio je prvenstvo. Njihovi najjači rivali iz Ogulina su zaspali ove godine. Probudili su se, međutim Karlovački motoristi. Ušli su ozbiljno i organizirano sa svojim timom i osvojili vrijedno drugo mjesto.


Članovi OTK Ivanić Grad sa predsjednikom HROS-a dr. A.Presečkim, prvaci u motociklizmu

Ove godine u prvenstvu je nastupilo 88 licenciranih vozača i to iz 13 klubova. Osam klubova organizirali su ukupno 10 natjecateljskih rally-a. 

Četrnaest motorista osvojili su nagrade:
Ivica  Filipović Ćiro, Stjepan Cepetić , Tomislav Cesar, Stjepan Dijanić, Dragan Drndelić
Nebojša Vukelić, Alem Krivec,  Damir Tomašić, Marin Cerovečki, Mladen Crnički
Martina Cesar, Zlatko Bajec, Goran Podgorski i Nino Ivančić.

Šest natjecatelja u auto rally-u osvojili su nagrade
Bruno Zuzzi, Dušan Drača, Janko Drača
Arman Bogdanić, Nada Bjelanović , Sergio Vosilla


Učesnici prvenstva HROS-a (automobilisti i motociklisti)
 

Teško je osvojiti Zlatni trofej HROS-a. Vozač mora tri godine za redom osvojiti prvenstvo ili pak pet puta biti prvak sa prekidima. Zna proći i po nekoliko godina, a da se ne dodjeli ta nagrada. Ove godine osvojila su je tri vozača. Zavrijedili su da ih se spomene u ovom izvješću. 

Ivica Filipović Ćiro – Jedan od najstarijih vozača na prvenstvu, a možda i najvještiji. Izgleda kao da cijeli život vozi svog Puch-a.  Kao da ga je vozio 30-tih kada je napravljen, pa do današnjih dana. Ništa im nije teško. Puch se ne žali što ima gume iz tridesetih, a Ćiri nije vruče u kožnom kaputu koji potiče iz davnina. Ta dva mladića osvajaju prvenstva 2011., 2012. i 2013. 

Tomislav Cesar – Koncizan i produhovljen mladić. Ne samo da brine o timu svog kluba, već i uspijeva  misliti o čunjevima, o štoperici, pazeći na svoju Martinu da i ona uspješno odvozi natjecanje. Težak posao. Ipak njegov blještavi Horex i MZ televizija doveli su ga do ove prestižne nagrade. Prvenstvo je osvojio 2011., 2012. i 2013.

Bruno Zuzzi- Jedini natjecatelj koji ima dva Zlatna trofeja HROS-a. U svom MG-u iz pedesetih već šesti put za redom osvaja prvenstvo. Istina je da je u klasi u kojoj Bruno vozi slaba konkurencija. Vozila iz tih godina lakše je naći po muzejima nego na cesti. Bruno svog TF-a vozi, prelazi milje i osvaja prva mjesta na našim rally-ima.


Dobitnici Zlatnog trofeja s lijeva na desno T.Cesar, B.Zuzzi, I.Filipović-Ćiro

 

Kapa dolje i curama koje se natječu u prvenstvu. Martina Cesar vozi elegantnog DKW-a iz tridesetih. Osvaja treće mjesto u klasi E među motoristima. Nada Bjelanović, vozeći svoju narančastu ''bubu'' osvaja drugo mjesto u klasi G među automobilistima. Mnogi vozači bi mogli učiti od njih.

 
gđa.Martina Cesar                                                  gđa.Nada Bjelanović

Prvenstvo HROS-a za 2013. je završilo veselo i obećavajuće. Lijepe su te svečanosti koje obilježe kraj sezone. Podsjete nas da smo svi jedna velika obitelj. Umiri se nekako ona želja za osvajanjem bodova i za rivalstvom. Na tim svečanostima svi shvatimo da nam je tu mjesto. Za godinu dana ta obitelj naći će se u kleti našeg predsjednika gdje će se održati svečana podjela nagrada. Biti će to lijep događaj. Treba ga i zaslužiti. A ovo društvo to zaslužuje.