izvijestio;) Krešo V.

24.-27. Listopada u Talijanskom gradu Padovi održan je sajam oldtimera. Naši članovi bili su prisutni kao posjetitelji, pošto smo dolazili više-manje individualno bilo nas je tamo u sva tri dana.
Nekolicina članova je išla u organizaciji OTK Zagreb i OTK Vrbovec autobusima, a moja ekipa se dogovorila da idemo u subotu s osobnim automobilom, te smo  i krenuli  prije pet sati ujutro.

 
više fotografija pogledajte >>OVDJE<<

U ekipi je bio veteran posjetitelj Padovanskog sajma, naš član "Flegma" koji nam je uvelike pomogao prilikom putovanja, a još više u snalaženju po sajmu. Sajam je na nas ostale, koji smo ga posjetili prvi put, djelovao vrlo impresivno,što nimalo ne čudi jer zauzima površinu od 90 000 četvornih metara, a organizatori očekuju oko 70 000 posjetitelja. 15 paviljona krcato je automobilima, motociklima, dijelovima, opremom ..., prostor između njih također.

 

Teško je nabrojati sve viđeno, hodali smo doslovno čitav dan, sendviče koje smo ponijeli jeli smo "s nogu" samo da što više obiđemo i vidimo. Prevladavali su automobili, najbrojniji je bio Porsche 911, koji je ovdje slavio 50 godišnjicu postojanja, a najstariji automobil na sajmu bio je Francuski Vermorel iz 1903 god. Veliki broj vozila
vidjeli smo prvi puta uživo, a neke smo čak otkrili da uopće postoje, jer uz Ferrarije, Lamborghinije, Maseratije... bilo je i rijetkih sportskih primjeraka koji su rađeni u malim serijama, kao i vozila s početka prošlog stoljeća čija se proizvodna marka već odavno ne proizvodi. Za kraj smo ostavili dva paviljona gdje se prodaju dijelovi, oprema, modeli vozila i sve vezano za auto moto klasiku i oldschool kulturu. Cijene su za naše uvijete dosta visoke i slabo smo trgovali,a razlog je vjerojatno i taj što prevladava ponuda za Talijanska vozila. Također smo primijetili da je ponuda dijelova za motocikle slabaili gotovo nikakva!


Tko zna do kada bi mi tako lutali između štandova i izložaka da nisu počeli gasiti svjetla u paviljonima i na razglasu obavještavati da je gotovo za taj dan. I kako smo ostali među zadnjim posjetiteljima već smo se pobojali da ćemo ostati zaključani u prostoru sajma, što nam uopće ne bi bilo krivo. Ipak nalazimo otključan izlaz i odlazimo doma puni dojmova i fotografija.