izvjestio; Krešo V.

Pošto je sezona oldtimer susreta gotova za ovu godinu, naš klub je organizirao kratku vožnju i druženje za svoje članove.Okupili smo se ovu Nedelju (13.listopad) oko 11 sati ispred prostorija kluba u Ivanić-Gradu. Nije bilo neophodno doći s oldtimer vozilom, važno je da se družimo i zabavljamo, ali relativno povoljne vremenske prilike omogučile su dolazak dosta starih vozilica.


više slika pogledajte >>OVDJE<<

Vožnja u koloni je zamišljena na ruti Ivanić-Čazma. Iz Čazme nas cesta vodi prema srcu Moslavačke gore pa preko sela Grabovnica na brdo Sv. Vid do vinogradarskog naselja u kojem je smješteno seosko gospodarstvo Zmajevo gnijezdo, obitelji Pirak. Tu nam je u starom čardaku poslužen ručak i piće, a kušali smo i vino obitelji Pirak koja se generacijama bavi vinogradarstvom i podrumarstvom.

 

Nakon ručka družili smo se vani,na sad več sunčanom danu, pričanje, pijuckanje, šetnja do vrha brda i uživanje u ljepotama krajolika i pogledom u daljinu koji seže do Medvednice, Kalnika, Ivanščice, Bilogore, Vukomeričkih gorica,Siska..Poslije s vozilima odlazimo do nedaleke "Božične priče" obitelji Salaj gdje smo šetajući uživali u neopisivom doživljaju seoskog imanja. Na rastanku se dogovaramo za neka nova druženja vezana za oldtajmeraštvo i srećom naš hobi obnavljanje i očuvanje starih vozila uključuje i vožnju istih, što im je u biti i osnovna namjena, i opet čemo se družiti i upoznavati nove krajolike i ljude...