izvijestio T.Cesar

Subota 14. rujan posljednji ovogodišnji takmičarski rally na kojem se u svim klasama raspliću konci osim u poretku klubova gdje je OTK Ivanić Grad još u Zadru osigurao prvo mjesto.

Jutro prohladno i tmurno sa mirisom kiše od Kapele, ali i tračkom susnca sa istoka.  Pozdravljamo se sa znancima, prijateljima i ljutom konkurencijom. Dosta smo i došli na knap tako da svi užurbano skidamo motore, a Martina gđa. tajnik piše prijave kako bi obavili prije starta sve formalnosti. Predsjednik OTK Ogulin Mladen Mihaljević nas poziva na čašicu dobrodošlice i upoznaje sa rasporedom dana, te požuruje na start kako bi krenuli prema Sborskom.


foto izvještaj pogledajte >>ovdje<<

Krećemo i bez stajanja vozimo nekih 50-ak kilometara preko Plaškog za Saborsko i nakako nas stalno kvasi sitna rosulja koja nas dodatno drži na oprezu zbog netom smoćene zavojite ceste. Po dolasku u Saborsko zaustavljamo se na naše prvo odmorište u Osnovnoj školi gdje nas ugošćuje načelnik općine Saborsko g. Marko Bićanić i pozdravlja te ćasti sa grahom sokom i pivom. Taman kada smo predahnuli popravlja se vrijeme i pojavljuje sunce što nas je posebno razveselilo jer nakon onako mokrog rally-a u Ivaniću nikako nam nije trebalo još jedno mokro takmičenje što nebi za ovo doba godine bilo nimalo čudno za Liku.

Nedaleko škole nalazi se spomen područje stradalnicima domovinskog rata, križni put i  crkva sv. Ivana Nepomuka. Zaustavljamo se i pozdravljamo polaganje vijenaca i paljenje svijeće za sve poginule na ovom području tijekom domovinskog rata, s obzirom da je ovaj rally tradicionalan što nosi  u nazivu i tematika mu je "Da se ne zaboravi domovinski rat". 

Krećemo put Plaškog gdje nas dočekuje načelnik općine g. Pero Damjanović, te pozdravlja i upoznaje sa najznačajnijim obilježjima ove općine, te ćime se žitelji ovog kraja bave. Na žalost uz glavnu cestu smo vidjeli i bivšu tvornicu celuloze koja je privatizirana i trenutno ne radi (naša Hrvatska zbilja). Supruga i ja se zaustavljamo kod velikog spomenika Dr. Tuđmanu prvom Hrvatskom predsjedniku,koji krasi centar Plaškog, te mu odjemo počast.

 Mihaljević poziva za start i krećemo dalje prema Gospiću, ali na raskrsnici u Oštarijama skrećemo prema Zagorju kako bi pozdravili na vjećnom poćinku kolegu oldtimeraša člana OTK Ogulin Josu Puškarića koji je poginuo prošle godine na povratku sa rally-a iz Kaštel Sučurca.

 
 
Tu je bilo nekih komplikacija na cesti jer su pala dvojica učesnika na jednom zavojitom uskom prevoju, ali nije bilo nekih ozbiljnijih posljedica po vozaće i njihove motore. Vozimo se uz umjetno jezero Sabljaci i stižemo oko dva sata u Ogulin gdje nas na parkiralištu iza stanice za tehnički pregled očekuje postavljena staza, a u kafiću Maximo vlasnice Božice Žanić koji je već duži niz godina sponzor Ogulinskom klubu čekaju nas spremna dva odojka željna naše pažnje i ljubavi koju smo i mi već obilato bili spremni uzvratiti.
 
                                                                                      
 
Takmiče poćinje, odvezli smo dva ispita i netko sa više, a netko sa manje uspjeha, sreće ili znanja postigao sljedeće rezultate.
 
Klasa D motocikli proizvedeni od 1931-1945 g.
1. Nebojša Vukelić - Ardie - Ogulin
2. Ivica Filipović Ćiro - Puch - Rijeka
3. Martina Cesar - DKW - Ivanić Grad

Klasa E motocikli proizvedeni od 1946-1960 g.
1. Zlatko Bajec - DKW - Karlovac
2. Milan Zrnić - Puch - Ogulin
3. Ivica Brozović Titan - BMW - Ogulin

Klasa F motocikli proizvedeni od 1961-1970 g.
1. Damir Tomašić - Moto Guzzi - Karlovac
2. Tomislav Cesar - MZ  -  Ivanić Grad
3.Kurteš Robert - Tomos - Ogulin

Klasa G motocikli proizvedeni od 1971-1982 g.
1. Stjepan Dijanić - BMW - Ivanić Grad
2. Tomislav Pribanić - Tomos - Ogulin
3. Marin Cerovečki - MZ - Ivanić Grad

Klasa P motocikli sa bočnom prikolicom
1. Dragan Drndelić - BMW s prikolicom - Ivanić Grad
2. Mladen Crnički - URAL s prikolicom - Ivanić Grad

Poredak klubova:
1. Karlovac
2. Ogulin 
3. Ivanić Grad             
4. Rijeka                             
5. Delnice

 

                               
                                                                                     članovi OTK Ivanić Grad
 
Tako je završio još jedan Ogulinski rally koji je započeo dosta žalosno, a završio odlično kao i vrijeme toga dana. Žao nam je što u takmičenju nije sudjelovao kolega Kolić iz Ogulina tako da nam je falio zbroj bodova za prikoličare u ukupno zbroju bodova za najbolji klub toga dana i na taj naćin nam je pobjeglo prvo mjesto u Ogulinu što bi okrunilo u potpunosti naše prvo mjesto jer smo u svim ostaim gradovima klupski bili prvi no netreba nikako žaliti jer smo i ovdje bili na tronu.
 
Spakirali smo stvari pozdravili se i zahvalili domačinu na ugodnom druženju i nadasve obilnom i ukusnom ručku, te se u koloni uputili starom cestom kući. Prošle smo godine zastali na kupalištu restorana "Zeleni Kut" obitelji Puškarić u Zvećaju pa smo odlučili pristati i ove godine. Lijep ambijent uz rijeku Mrežnicu jedino se ove godine nije kupalo kao prošle već su turisti biciklirali i uživali u vožnji čamcem.
 
Rastanak i pozdrav sa Likom i Ogulincima, vidimo se ako bog da u Krapini na proglašenju najuspješnijih u prvenstvu Hrvatskog oldtimer saveza...