izvijestio: Tomislav Cesar

Nakon završetka našeg 14. rally-a u Ivanić Gradu malo nas je iznenadila spoznaja da nitko nije došao iz Siska nama najbližeg oltimer kluba, a i to da su naši najstariji članovi nekada bili pripadnici tog kluba, te pokrenuli osnivanje OTK IG. Ipak najava lijepog vremena skupila je nekolicinu nas koji smo krenuli iz Ivanić Grada, 5 motorkotaća i jedan automobil. Po dolasku u Sisak na prijemu srećemo još naših članova iz Zagreba i Siska te nas se na kraju prikupila lijepa brojka od 11 učesnika.


više fotografija pogledajte >>ovdje<<

 
Nakon prijavka od ukupno 65 vozila (30-ak motorkotaća i 65 automobila i 94 učesnika), te doručka i kave započinje službeno takmićenje automobila i motorkotaća u disciplini ispit točnosti.   Nismo se takmićili svi ali naša natjecateljska ekipa koja pohodi HROS-ovo prvenstvo pomalo je u pripremi i zagrijavanju. Svi smo odradili ovaj dio i odmah smo znali da je Martina na DKW-u jedini ženski natjecatelj na rallyu imala najbolje vrijeme u motorkotaćima 45,02 s, koje je od idealnog vremena iznosilo svega 2 stotinke.


Martina Cesar sa DKW RT 200 H iz 1952. g.

Započinje promotivna vožnje te formirani u koloni, prvo obavljamo fotografiranje na početku starog mosta nasuprot novouređene crkve i nakon pozdravne vožnje gradom Siskom krećemo ove godine prema Hrvatskoj Kostajnici  i uživamo u vožnji po lokalnim cestama koje nisu opterećene prometnom gužvom.

Po dolasku u Kostajnicu razgledamo utvrdu Zrinskih mada je izgrađena puno prije njihova dolaska i upoznajemo se sa povješću utvrde i povješću grada Kostajnice. Zanimljiv sat povijesti koji nam je približio nekadašnja bolja vremena ovoga perifernog gradića Hrvatske koji je nekako zaboravljen od Zagreba. Tu nam je organizator uprilićio objed i piće te nas sve skupa okupio u kolonu i poveo nazad ka Sisku.

Dolazimo u grad ponovno se vozimo užim središtem i odlazimo u posjet muzeju tvrđi grada Siska i u restoran u sklopu utvrde na svečanu većeru, podjelu priznanja nagrada za takmićenje i dodjelu posebnih nagrada po izboru organizatora.

Tako dobivamo zahvalu za sudjelovanje kao klub koju preuzima naš Drnda koji je inaće podrijetlom iz ovoga kraja. Martina dobiva nagradu kao jedini ženski vozać i natjecatelj, a naš novi član Nebojša Vukelić za najljepši i najstariji motocikl na rally-u.


Nebojša Vukelić


Zatim započinje dodijela nagrada za takmićenje na ispitu točnosti gdje smo ostvarili sljedeće plasmane:

Klasa B
2 mjesto Dragan Drndelić Drnda

Klasa C
1 mjesto Goran Podgorski

Klasa D

1 mjesto Martina Cesar
3 mjesto Tomislav Cesar
5 mjesto Stjepan Dijanić
7 mjeto Davor Luketić
8 mjesto Nevenko Cvetnić

Poredak klubova:

1. OTK Ivanić Grad
2. OTC Sisak
3. OTK Stari Kotaći Strmec
4. OTK Ogulin
5. OTK Međimurje


članovi OTK Ivanić Grad učesnici 22. Sisačkog oldtimer rally-a

U klasi automobila smo imali jednog natjecatelja Darka Lukšića sa Porcheom koji je bio toliko prebrz na stazi da je osvojio visoko 10 mjesto :)

Posebno nas se je dojmila gesta domaćina prema njihovom bivšem predjedniku i sadašnjem tajniku g. Zdenku Prelcu koji se sprema povući prema njegovim rijećima i sa tog dužnosničkog mjesta nakon izobrazbe novog tajnika posebnom plaketom koja mu je dodijeljena za dugogodišnji rad u Sisačkom oldtimer klubu

 

 

Nakon dodijele pozdravili smo se sa našim prijateljima iz OTC Sisak i zahvalili im na divno organiziranom rally-u koji je pokazao ponudom da to nemora biti suhoparan nezanimljiv rally sa odlaskom od točke A do točke B i dodijele priznanja uvijek istima po preporuci prijatelja. Kotizacija koja nije toliko mala, ali opet i ne toliko velika uz uslugu koja nam je pružena u gastronomskom smislu da nismo cijeli dan gladni uz krafnicu pa da i ono što dobiješ na kraju dana nemožeš pojesti jer si pregladnio na žarkom suncu.

 


Nevenko i Davor                                                   Vlado i Davorin

Dakle, rezime:
VIDIMO SE SVAKAKO I NA GODINU!!!