izvijestio: Tomislav Cesar

Petak 16.08.13. polazak za Zadar preko Bosne na motorima.


više fotografija pogledajte >>OVDJE<<

17.08.13. je okupljanje je započelo u Zadru na starom mjestu kod zadarskog oldtimer kluba. Jutarnja kavica, krafnica, prijava i čavrljanje. Ukupno nas je na takmičenje došlo 22, od toga nas 9 vozaća iz Ivanića, a pošto mi već pomalo tradicionalno dolazimo na ovaj rally sa svojim obiteljima sve nas je skupa iz Ivanić Gradskog OTK bilo 16-oro.

Pregledavamo stazu za natjecanje i polako se psihićki pripremamo za start rally-a koji je uslijedio u 10,00 sati. Krećemo u koloni sa pratećim vozilom, kombijem koji je imao punu kacu leda, a u ledu osvježavajuća pića i lubenice, tako da se domaćin pobrinuo da ne bi ostali žedni i ne daj bože dehidrirali. Prvi smo krug napravili po poluotoku staroj jezgri grada Zadra i uputili se obilaznicom ka Murvici i Posedarju. Malo je nezgodan izlazak iz grada jer je ovogodišnja turistička sezona počela nešto kasnije, a usred prekrasnog toplog vremena bez obzira što je i Gospa prošla još je bila u punom jeku pa nas je prometna gužva ipak malo zaštopala. No kako smo prilazili Posedarju i skrenuli za Novigrad gdje je bilo i krajnje odredište ovogodišnjeg rally-a, gužva je počela je jenjavati, a Novigradska cesta nam se potpuno otvorila tako da smo jednostavno plovili asfaltom i uživali u prekrasnom pogledu na novigradsko more i pejzaž koji nas je okruživao. Jedino nam je malo Ćiro sa svojim Puch-om  nametnuo doživljaj deratizacije komaraca, no to je isto trajalo samo dok nije sve pogorilo iz auspuha :).


Dolazak u Novigrad, doček predstavnika tamošnje Turističke zajednice fritule, kolači, prošek, travarica, medica, lozovača i hladna voda. Lagano smo grickali kolačiće dok je organizator pripremao prvu stazu. Početak  takmičenja svi smo u hladu i napeto promatramo vozače na žarkom podnevnom suncu. Druga vožnja drugi redoslijed, proba tko želi i start. Nakon završenih posebnih ispita organizator nas u koloni odvodi na obližnju plažu na kojoj se rashlađujemo u prekrasno toplom moru i prekrasnom pogledu na Masleničke mostove.

Nakon kupanja i razonode odlazimo u restoran Mika gdje ručamo pijuckamo i ugodno se zabavljamo uz dodjelu diploma i pehara najboljima.

Klasa D
1. Ivica Filipović Ćiro – PUCH  –  OTK Rijeka
2. Martina Cesar – DKW – OTK Ivanić Grad
3. Nebojša Vukelić – Ardie – OTK Ogulin

Klasa E

1. Stjepan Cepetić - BMW - OTK Ivanić Grad
2. Milan Zrnić - PUCH - OTK Ogulin

Klasa F
1. Tomislav Cesar - MZ 150 - OTK Ivanić Grad
2. Darko Vraneš - Honda - OTK Ivanić Grad
3. Damir Tomašić - Moto Guzzi - OTMK Karlovac

Klasa G
1. Stjepan Dijanić - BMW - OTK Ivanić Grad
2. Marin Cerovečki - MZ 175 - OTK Ivanić Grad
3. Predrag Drezga - MZ 150 - OTK Zadar

Klasa P
1. Dragan Drndelić- BMW s bočnom prikolicom - OTK Ivanić Grad
2. Mladen Crnički - URAL s bočnom prikolicom - OTK Ivanić Grad

Poredak Klubova
1. OTK Ivanić Grad
2. OTK Rijeka
3. OTK Ogulin
4. OTMK Karlovac
5. OTK Zadar
6. OTK Delnice

Nakon dodjele, par pozdravnih rijeći organizatora, dodjela zahvalnice domaćem kulinaru "Miki" pozdrav i zahvala gostiju i lagano krećemo prema svojim kućama ili prenoćištu.

 

Pošto je ovo bio za nas koji smo došli iz najudaljenijeg grada dodatni problem vratiti se iste većeri kući organizirali smo se i prespavali kod prijatelja u Vrsima, Privlaci, Povljani, a naš smo put povratka zamislili tako pošto smo većinom putovali na motorima da se navratimo do izvora Une koji je u zadnje vrijeme postao turističko izletnički hit u Hrvatskoj. Ugodno smo se iznenadili viđeni, napili se prave izvorske vode i uživali u nedirnutoj prirodi. Isprobali smo ličku rakiju i  ručali, te se preko Like, Pokuplja i Banije na kraju dana vratili kući.