izvijestio: Tomislav Cesar

Eto nas i ove godine na ovom oldtimer susretu na kojem tradicionalno sudjelujemo od njihovog osnutka, a tradiciju je započeo naš Mladen koji je godinama ljetovao u Biogradu i uvjek se vozikao onuda na svom Guzziu i primjećen od tamošnjih oldtimeraša koji su ga tada pozvali na druženje i tako već dobrih 10-etak godina. Ove nas se godine uputilo u nešto većem broju nego inaće s obzirom da nije takmičenje ali je nekako dosta dug period lošeg vremena utjecao na polazak naših članova jer je najava bila odlična i tako je i bilo. 

Dakle deset naših učesnika, subota 27.srpnja sa pet motora jednim oldtimer automobilom i pratnjom u slučaju kvara. Došli smo svakako i od svuda. Neki su potegli direktno iz Ivanića najkraćim putem, a Darko i Medo su zaprašili sa Horexom i BMW-om preko Bosne do Knina i spustili se u Biograd.


više fotografija sa ovog oldtimer susreta pogledajte>>>OVDJE<<<

Uglavnom okupljanje je bilo ove godine na rivi u Biogradu, odakle se kretalo u 10 sati za  Sv. Filip i Jakov gdje je bila marenda od ribica i tune, te stanka od dva sata za kupanje. Potom smo krenuli na vžnju ka Zadru i uz jaku policijsku pratnju vrlo brzo prošli Zadarsku prometnu gužvu do luke gdje smo parkirali tik do Zadarskih orgulja. Kupanje, razgledavanje grada, spavanje u parku bilo je prepušteno učesnicima da si organiziraju vrijeme od dva sata i utroše ga ako hoće i na milenijski skok koji je bio taj dan organiziran na Zadarskoj rivi od strane DM-a.

Nakon ove stanke formiramo kolonu automobila i motorkotača i krećemo prema Poličniku gdje smo bili od strane organizatora počašćeni ručkom (juha, rižoto na crno i vrućom janjetinom) popili soka, vina, vode i učestvovali u dodjelipriznanja, zahvlnica, suvenira i pehara, te je naš Vinko Medved osvojio pehar za najljepši motocikl BMW R 25/3 iz 1953. godine.

Rastali smo se uz pjesmu loklnog sastava koji je zabavljao goste svojim dalmatinskim repertuarom, do nekogog drugog sureta oldtimera.

Naš član Franjo Ferenčaba je iskoristio priliku i u Zadru dočekao svoju unučicu koja se sa roditeljima nakon pet tjedana vratila sa Lastova. Unućica je toliko uznapredovala i promijenila se da se je naš Franju sav raspametio kada ju je ugledao. Ugodno su proveli dragocijenih dva sata, a njegov je sin tada krenuo kući sa obitelji.