Izvijestio: Tomislav Cesar


Karlovački rally 13 po redu u suorganizaciji sa MK Legija iz Karlovca koja je za taj vikend održala svoj redoviti moto party na međunarodnoj razini na kupalištu Grdun pored Karlovca.


Nagrađeni sudionici Karlovačkog  rally-a. Više slika pogledajte >>>OVDJE<<<

Okupljanje je bilo na već poznatom mjestu, šetnica kraj Gradske kavane prijave i priprema za polazak trajala je do nekih 10 i 30 zbog kašnjenja, a koga će ako ne autora ovog teksta. Naime na prilazu na autocestu odnosno prilikom dolaska na naplatne kućice u Lučkom obaviješteni smo da su dvije prometne nesreće na auto putu, te se okrećemo sa automobilima i odlazimo na staru karlovačku. No i u Karlovcu su bili radovi na prometnici prema Švarći gdje se je održavao ispit spretnosti i točnosti tako da smo napravili krug po čitavom kvartu kako bi došli do osnovne škole gdje smo planirali zaparkirati automobile i spustiti motocikle sa prikolica.

 

Dakle polazak,  promotivna vožnja gradom i prve kapi kiše koje su bile sve rjeđe kako smo se udaljavali od centra što nas je posebno veselilo. Stižemo na poligon gdje nam je organizator upriličio ispite spretnosti i točnosti.  Svi su rivali tu čak je i Ogulin došao u jačem sastavu nego li u Rijeku jedino su ovaj puta zakazali prikoličari kako iz našeg kluba tako i iz ostalih te se ovaj puta klasa neće bodovati, a jedini učesnik sa prikoličarem je bio iz USV Samobor.

Nakon natjecanja započela je turistička  vožnja prekrasnim krajolikom od Karlovca prema Netretiću i Jurjevskom Brodu odnosno Sloveniji. Prvo stajalište je bilo u Velikoj Paki gdje su nas ugostili članovi MK Bezkintos gdje smo se okrijepili i pogledali njihove klupske prostorije koje su po našem mišljenju izuzetno motoristički uređene i stopljene sa ostalim prostorom DVD-a.

 

 

 

Nastavili smo put  Ribnika gdje smo se takođe kraće zaustavili, te nastavili ka Jaškovu i kupalištu Grdun gdje su nas dočekali biker-i koji su uživali u kupanju i biker-skom logoru na kupalištu.

Tu nam je domaćin pripremio gulaš i piće, te uz pomoć razglasa započeo proglašenje pobjednika drugog kup natjecanja ove godine koje se boduje za prvenstvo HROS-a za motorkotače i posebne nagrade sudionicima i sponzorima.

Dakle poredak je po klasama sljedeći:

Klasa D:
1.    Ivica Filipović Ćiro – PUCH  –  OTK Rijeka
2.    Martina Cesar – DKW – OTK Ivanić Grad
3.    Nebojša Vukelić – Ardie – OTK Ogulin

Klasa E:
1.    Alem Krivec –  Tornax – OTMK Karlovac
2.    Stjepan Cepetić – BMW R  – OTK Ivanić Grad
3.    Zlatko Bajec – DKW – OTMK Karlovac

Klasa F:
1.    Robert Kurteš – Tomos – OTK Ogulin
2.    Zdravko Begović – Moto Guzzi – Karlovac
3.    Goran Podgorski – Moto Guzzi – OTK Ivanić Grad
4.    Tomislav Cesar – MZ – OTK Ivanić Grad

Klasa G:
1.    Marin Cerovečki – MZ – OTK Ivanić Grad
2.    Nino Ivančić – BMW – OTK Delnice
3.    Stjepan Dijanić – BMW – OTK Ivanić Grad

Poredak klubova:
1.    OTK Ivanić Grad
2.    OTMK Karlovac
3.    OTK Ogulin
4.    OTK Rijeka
5.    OTK Delnice
6.    OTK Zadar

 


pobjednićaka ekipa OTK Ivanić Grad

U klasi izvan konkurencije bilo je dosta natjecatelja, a prva tri mjesata su osvojili članovi USV Samobor , a ekipu je predvodio i pobijedio g. Boško Odak.


                članovi USV Samobor

Na ovom rally-u Ogulinski klub je predstavio dosta lijepih novouređenih modela marke Tomos, te SU osvojili posebne nagrade. Tako se je tu našlo dva vrhunski uređena remenjaša vlasnika Gorana Kolića i Roberta Kurteša, te dvije 15-ce vlasnika Tomislava Pribanića i Zorana Župana. Uz Tomos ekipu bio je i Nebojša Vukelić sa Svojim Ardie-m koji je odnedavno pristupio u članstvo OTK Ivanić Grad, ali se još ove godine takmiči za matični klub što smatramo da je vrlo korektno sa njegove strane.


Goran Kolić i Nebojša Vukelić sa novouređenim motorkotačima, članovi OTK Ogulin

Nakon dodjele priznanja uslijedilo je druženje, kupanje i razonoda. Mi smo se zadržali nešto kraće jer nas je došlo sa svih strana (Vir, Cres, Zagreb, Ivanić) pošto neki članovi koriste godišnje odmore, ali nisu htjeli propustiti ovaj rally na kojem OTK Ivanić Grad sudjeluje od održavanja prvog Karlovačkog rally-a.