izvijestio: Krešo V.

Zadnji dan lipnja u Đakovu je u sklopu Đakovačkih vezova,održana izložba starodobnih vozila i starina.
Parkiralište ispred Đakovačke katedrale bilo je skoro pretijesno da primi sve sudionike,oko 50-tak vozila, a među njima bili su i predstavnici iz našeg kluba. Do 11 sati trajalo je okupljanje,prijave i doručak, a zatim je otvorena izložba uz pozdrav gradonačelnika i predsjednika OTK Đakovo.


više slika pogledajte >>ovdje<<

Nastupali su tamburaši i mažoretkinje, a djecu je uveseljavao mađioničar. U gradu ispijamo kavu i oko pola jedan krećemo u vožnju ulicama Đakova i u posjetu Đakovačkoj ergeli.  Tamo nas dočekuje duhovita djelatnica koja nas ukratko upoznaje s povješču i trenutnim stanjem u ergeli i pastuharni i vodi nas u kratak obilazak. Nakon toga idemo u caffe bar "Nice" na okrjepu uz domaće kiflice i piće po želji, tamo naravno isto sviraju tamburaši. Opet kratka vožnja do "vezovačkog šatora" na svečani ručak i podjelu zahvalnica i poklona,tu je i točena piva u režiji organizatora. Mi se,kao savjesni vozači, odlučujemo za odlično Osječko tamno bezalkoholno.

Za vrijeme ručka naši prijatelji iz OTK Našice pozivaju nas da im se pridružimo u obližnjem Valpovu,gdje njihov klub gostuje na "Ljetu Valpovačkom". Pošto je još dosta vremena do kraja dana, ovakvu priliku ne propuštamo. U Valpovo stižemo netom prije formiranja kolone oldtimer vozila,te im se pridružujemo.
Zahvaljujući mobilnoj telefoniji, prije samog centra grada koloni se pridružuje i kolega Igor V. koji se vračao sa susreta u Subotici i mada je na putu već treći dan,ne propušta priliku za još jedno druženje.
U centru Valpova atmosfera kakvu mogu napraviti samo Šokci;  konjske zaprege, narodne nošnje, tamburaši... i razdragana gomila ljudi koja sa zanimanjem prati našu kolonu vozila! Nakon  kruga po centru,vraćamo se u restoran "kod Mihe" gdje nas ljubazni domaćini časte večerom i pićem te vodimo živahan razgovor o oldtimer susretima i vozilima.
U sumrak opraštanje i krećemo na četverosatnu vožnju svojim kućama.