izvjestio; Krešo V.

Okupljanje za Samoborski rally bilo je na parkiralištu iza kina,gdje se i održao ispit spretnosti i točnosti,te doručak. Stanje na parkiralištu podsječalo je na uzavrelu košnicu jer je broj sudionika vjerojatno premašio očekivanja organizatora,koji je uprkos svemu situaciju držao pod kontrolom. Za rally se prijavilo 114 vozila sa 190 učesnika iz 14 klubova, plus neprijavljena vozila koja su samo došla na start da "vide i budu viđeni" Iz našeg kluba došlo je deset vozila, 5 motocikala i 5 automobila. Spomenuo bih samo našeg novog člana, 18 godišnjeg Vjekoslava Munđara, čije oduševljenje i puna podrška oca (također vlasnika oldtimera) naslučuje da smo dobili još jednog zaljubljenika u "staru kramu".  Nakon što su završene prijave, doručak i ispiti,oko 11 sati krenuli smo u kraču vožnju do središnjeg gradskog trga,gdje smo izložili svoja vozila,a mi se okrijepili uz Samoborske kremšnite i bermet.
Oko 13 sati krečemo na vožnju drugom dionicom uz zaustavljanje u staroj vojarni,gdje nas je več čekalo hladno piće,zakuska,kava,klupe u hladovini...Pošto je tu predviđeno zaustavljanje od preko dva sata organizatori su priredili neobična natjecanja da se još malo zabavimo. Nastavak vožnje vodio nas je vijugavom cestom od Bregane do restorana "Vilinske Jame" gdje je predviđen ručak i podjela pehara, zahvalnica i ostalih prigodnih nagrada. Nakon što smo se parkirali i smjestili, pred restoran stiže retro kamiončić pivnice "Medvedgrad" koji nas je pratio od samog početka i opskrbljivao hladnim točenim pivom. A odmah nakon njega i  vozilo organizatora sa hladnim sokovima i vodom koje su unesli u restoran i popunili stolove na kojima je već čekalo piće. Tako da smo nakon obilnog i raznovrsnog ručka zaključili da je logistika OTK USV Samobor odradila posao bez zamjerke. Meni osobno se svidjela i koncepcija rally-a sa nešto kraćom trasom za vožnju a više vremena za druženje "uživo"!
Za vrijeme ručka djeljene su zahvalnice i pehari, pa smo tako saznali da smo, večinom zahvaljujuči motorističkom djelu ekipe, osvojili nekoliko pehara u ispitima spretnosti i točnosti, a u konačnom poretku prvo mjesto u; motociklisti-klubovi ukupno i prvo mjesto klubovi-sveukupno.

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
                                                više fotografija sa rallya pogledajte >> OVDJE <<

 

Organizator je također uočio da je našem članu Draganu Drndeliću-DRNDI rođendan i pripremili su mu poklon a cijela sala je čak kratko i zapjevala rođendansku pjesmicu. Inače Drnda i Stjepan Dijanić su ovaj vikend odradili dva oldtimer susreta i koliko su kilometara prevalili ova dva prekaljena motorista znaju samo njihovi strojevi!
Na kraju zahvala OTK "USV SAMOBOR" i vidimo se, ako ne prije,onda na našem susretu krajem osmog mjeseca!