izvijestio: Tomislav Cesar

Nakon burnog vikenda takmičarska ekipa vratila se je iz Rijeke sa 16. Riječkok motorističkog rally-a koji je natjecateljskog karaktera i koji se boduje za prvenstvo HROS-a.Okupljanje i početak rally je bio u Opatiji na gradskoj plaži Slatina na kojoj smo se okupili na prijavi i doručku. Tu su nas dok smo čekali početak promotivne vožnje uveseljavale Opatijske mažoretkinje, a mi smo sa svojim motorima upriličili izložbu za posjetitelje plaže koji su bili mahom stranci i nisu se mogli naslikati naših starih motorkotača.

Start je uslijedio na vrijeme točno u 10,00 sati zbog satnice  koja je bila vezana i za trajektni prijevoz na Cres od Brestove ka Porozini. Naravno stigli smo na vrijeme i ukrcali se na trajekt. Nakon odmora i sunčanja na trajektu krenula je vožnja ka gradu Cresu uz pratnju dva policijska motora koji su osiguravali naš siguran prolaz ka cilju.
Ulaskom u grad Cres i promotivnom vožnjom po ulicama Cresa uputili smo se na školsko igralište gdje je organizator postavio stazu ispita spretnosti i točnosti sa mjernim uređajima. Sve je to skupa kontrolirao HROS-ov delegat za sport g. Aljoša Kubaska. 

Po završetku ispita organizator nas odvodi na ručak u restoran "Belona" gdje smo svi bili zadovoljni sa ručkom i uslugom, a i odličnom Malvazijom (ocijena čista 5-ica). Nakon razgovora, kave i druženja organizator je vlasniku objekta uručio priznanje, te smo upalili svoje strojeve i krenuli u Centar Cresa na dodijelu priznanja koje smo ostvarili na takmičenju.

 


 
                                                                                više fotografija pogledajte >>>OVDJE<<<
 
Klasa D
1. Martina Cesar-DKW-OTK Ivanić Grad
2. Nebojša Vukelić-Ardie-OTK Ogulin
3. Ivica Filipović Ćiro-Puch-OTK Rijeka
 
Klasa E
1. Ivan Murlin-BMW-OTK Ivanić Grad
2. Stjepan Cepetić-BMW-OTK Ivanić Grad

Klasa F
1. Tomislav Cesar-MZ-OTK Ivanić Grad
2. Mišo Rukavin-Ducati-OTK Rijeka
3. Damir Tomašić-Moto Guzzi-OTMK Karlovac

Klasa G
1. Stjepan Dijanić-BMW-OTK Ivanić Grad
2. Renato Kruljac-Honda-OTMK Karlovac
3. Nino Ivančić-BMW-OTK Delnice
 
Klasa P
1. Mladen Crnički-Ural-OTK Ivanić Grad
2. Dragan Drndelić-BMW-OTK Ivanić Grad
3. Cuculić-BMW-OTK Rijeka

Poredak klubova
1. OTK Ivanić Grad
2. OTK Rijeka
3. OTMK Karlovac
4. OTK Ogulin
5. OTK Delnice
 
Dakle osvojili smo sva prva mjesta u svim konkurencijama i po prvi puta u povijesti  natjecanja u kojima sudjeluju članovi našeg kluba uzeli potpuno prvo klubsko mjesto. To je izazvalo potpuno veselje naših članova. 
 
Nakon podjele na Cresu smo još proveli neko vrijeme i organizirali spavanje za članove našeg kluba. Organizator je ostatak poveo sa sobom u Mali Lošinj u kamp gdje su roštiljali i feštali ćitavu noć te se kupali cijeli drugi dan. Mi smo se navećer pridružili u obilasku i posjetu Malom Lošinju. Članovi našeg kluba su se ugodno proveli na plažama creske rivijere, a u nedjelju popodne je uslijedio povratak gdje smo otišli ponovno do Opatije po naša vozila i prikolice, te se sastali sa članovima Riječkog kluba da se zahvalimo na gostoprinstvu i rastanemo uz kavicu.
Krećemo zadovoljni kućama i nadamo se skorom viđenju na takmičenju u Karlovcu.
Još jedna zanimljivost iz Rijeke je prvo predstavljanje nakon iznimno kvalitetne restauracije gospodina Nebojše Vukelića iz prijateljskog nam kluba OTK Ogulin  motocikla Njemačke proizvodnje iz tvornice Ardie, Nürnberg, modela RZ 200 iz 30-ih godina prošlog stoljeća. Nebojša je uložio puno truda i osobnog lakirerskog znanja kako bi doveo ovaj motocikl u ovakvo vrhunsko stanje jer ne samo da je motocikl restauriran za izložbe već je Nebojša sjeo to jutro na njega i dovezao se iz Ogulina u Rijeku, prevezao cijelu dionicu i sa motociklom se vratio kući bez ikakvih kvarova. Treba svakako istaći da Ardie RZ 200 ima samo 200 ccm i 7 konjskih snaga te ručni mjenjač sa tri brzine i nije ga baš jednostavno voziti po uzbrdicama. Motocikl je trenutno jedini ovakav registrirani model  u Hrvatskoj.
 
 
               Svaka čast Nebojši na predstavljanju i restauraciji ovako rijetkog i zanimljivog motocikla.