izvijestio: Krešo V.

 
više fotografija sa Zagrebačkog rally-a pogledajte >>ovdje<<

--Prvog dana ZG oldtimer rally-a okupljanje sudionika je bilo u prostoru Tehničkog muzeja Zagreb, gdje se održala izložba vozila koja je trajala do 12 sati. Izložba je izazvala veliki interes i oduševljenje posjetitelja, a kasnije i svih građana koji su imali priliku vidjeti kolonu vozila. Iz našeg kluba bila je posada automobila Fiata 130, Ivice Kišasondija i Davorin na Moto Guzzi-ju. Na izložbi je bio primjetan veliki broj izlagača iz susjedne Slovenije, a pažnju su pljenili automobili proizvedeni prije II svjetskog rata kao i mnogobrojni vozači i suvozači odjeveni u odjeću iz tog doba. Naravno netreba zaboraviti ni ostala vrijedna i rijetka vozila koja su bila prisutna, a sve ih možete vidjeti u našoj bogatoj foto galeriji! Malo poslije podne vozila su u koloni krenula gradskim ulicama kroz pješačku zonu sve do centra "Green Gold" gdje je bio ručak.Pošto je to bilo sve za prvi dan Rallya mi smo već prije odlučili da ćemo napustiti kolonu prije ručka i krenuti prema Sv.Martinu na Muri gdje se održavao susret američkih vozila,"začinjen" rockabilly muzikom i pin-up djevojkama.

    
više fotografija pogledajte >>ovdje<<

--Nakon sat vremena ugodne vožnje u "cestovnoj krstarici" Fiatu 130, stigli smo u najsjevernije mjesto u Hrvatskoj na seoski turizam "Goričanec" kraj Sv. Martina na Muri na samoj granici sa Slovenijom. Već na samom parkiralištu za posjetitelje zaključili smo da vlada veliko zanimanje za ovaj susret. Mada smo mi pretežno došli radi starih američkih vozila, obradovalo nas je to što takva upravo prevladavaju. Pažnju su nam plijenili stari američki automobili i kamioneti od kojih su neki preuređeni u razne Hotroad-ove i Harley Davidson motocikli koji su, kao i automobili, puni krom detalja i prerada po ukusu vlasnika. Mnoga vozila su bila  Austrijskih  i  Slovenskih registarskih pločica, što nam govori da je tamo "scena" ovih prekooceanskih vozila dosta razvijena. Koncentraciju u razgledavanju, ovih nama rijetkih vozila, remetile su pin up dijevojke koje su također šetale između vozila u očekivanju photo contesta ili po naški fotografiranja. Da podsjetim, pin up je izraz iz četrdesetih godina prošlog stoljeća, a odnosi se na slike atraktivnih žena u sexy odjeći s visokim potpeticama i zavodljivim make up-om. Naše fotografije koje možete vidjeti, snimljene su u otežanim uvjetima zbog velikog broja posjetitelja i fotografa kako oko vozila, a još više oko djevojaka!

 

 

 

--Drugi dan Zagrebačkog rallya počeo je okupljanjem sudionika oko prostora HNK na Trgu Maršala Tita. U 10 sati bio je start vozila i vožnja trasom rallya preko Podsuseda, Zaprešića, V.Trgovišća do Tuheljskih Toplica, gdje je bila prolazna kontrola i zakuska uz obavezne zagorske štrukle. U nastavku vožnja kroz Desinić do Velikog Tabora gdje je bio priređen kulturno-umjetnički program uz pjesme i plesove. Nas je dojmio nastup "Kuburaša" iz Desinića koji su svojim kuburama uspjeli jedini napraviti veću buku nego mi sa svojim starim strojevima. Nakon razgledavanja (uz stručno vodstvo) dvorca/muzeja, odlazimo na ručak u restoran "Grešna Gorica", gdje su podjeljeni pehari i nagrade.