izvijestili Z.Jambrešić i S.Dijanić, napisao T.Cesar

Kao i prošle godine naši okorjeli bikeri sjedaju na svoje BMW-e i kreću putem Subotice. Vrijeme kišovito, najava vremena loša, ali se je javio organizator sa izvrsnim programom koji obećava.  Pet motora u grupama starta, prva grupa ide ka Garešnici na dogovoreni susret sa članovima OTK Kurbla i kolona kreće. Situacija na cesti ne ometa prolazno vrijeme i eto ekipe u petak 31.05.13. na cilju u zakazano vrijeme uz prasića i jagnjića na ražnju.

 


više fotografija pogledajte>>>ovdje<<<

 

Nastavljamo u ugodnom tonu uz "Đurđica bend"  i odlazimo na počinak u Pension "Aleksander A" u Subotici. Ujutro onak normalno, već domačinski osjećaj, doručak ispijanje jutarnje kave i start ka Subotičkoj džamiji Muhadžir (useljenik, iseljenik, došljak).

 

Nakon toga nama najljepši dio rally-a posjet Tavankutu i hrvatskoj zajednici u Srbijigdje su nas tamošnji domačinii organizator rally-a ugodno iznenadili sa svojim tamburašima i folklorom, zatim izložbom uskršnjih jaja, vezova, slika i drugih predmeta od slame. Tu je bilo i domače rakije i vina u ponudi na kušnju, te smo posjetili i seosku crkvu Srce Isusovo koja je sve drugo osim seoske...

Nakon ovako ugodnog dopodneva i prelaska dana u popodne odlazimo u restoran Bunjevka gdje nam je ponuđen tradicionalno pripremljen grah uz lokumiće, te štrudle od maka, oraha i višanja koje su pripremile "Žene sela", a sve uz naravno seoske tamburaše. Nakon toga pozdravljamo naše domaćine i vraćamo se nazad za Suboticu na kraći odmor uz domaće krafne sa džemom od Kajsije (marelice) ili sirom.

Nakon okrijepe i odmora od ručka organizator nas odvodi do pješačke promenade i bazena "Prozivka" te nas raspoređuje i parkira naša vozila za uličnu izložbu gdje građani ocijenjuju vozila i daju svoj sud za najljepši automobil i najljepši motocikl. Dok strogo oko subotičkog žirija škica naša vozila organizator ponovno oduševljava svojom ponudom i kupanjem na bazenu  uz kavu, sok, sladoled i kuglanje.

Nakon proglašenja gdje je naš član Dragan Drndelić Drnda već drugi puta za redom osvojio pehar za najljepši motocikl sa prikolicom BMW R 68 iz pedesetih (motocikl iz Titove garde) odlazimo u naš pansion gdje pospremamo vozila i pripremamo se za odlazak na večeru. Autobus nas čeka ispred "Aleksander A" i mi odlazimo na večeru u etno restoran "Jelena salaš" na jezero Palić. Tu su nam podijeljene nagrade, priznanja i pehari, a zabavljao nas je "Dionis bend".

I na kraju nakon kratke noći dolazi nam i nedjelja doručak, kava i postavka vozila na Aleji Maršala Tita (Radijalac). Postavka izložbe kraj spomen česme Subotičkim sportašima, učesnicima na Olimpijskim igrama.
Potom na s organizator vodi u razgledavanje "Gradske kuće" ili ti po našem Gradske viječnice. Odlazimo i na osvježenje nakon napornog razgledavanja u piceriju "Denis". Naravno kako jeorganizator sve izrežirao kao smo na početkui napomenuli zanimljivom programu još smo odradili jednu izložbu na Paliću ispred "Velike terase", te posjetili Subotički ZOO vrt.

Susret je zaključen uz ručak koji je bio oko 14 satiuz podjelu priznanja i zvaničnog zatvaranja susreta od strane domačina.
Za nas je tek počela zadnja faza susreta jer je valjalo krenuti put Hrvatske granice i vratiti se sigurno doma. Dalek je to put od nekakvih cca 450 km ali su to naši strojevi sigurno odradili uz manja zastajanja radi kiše koja nas je malo usporila i stvarala nam probleme na struji. Doma smo se ipak vratili svi, živi i zdravi bez većih kvarova i sa prekrasnim utiscima sa ovog izuzetno organiziranog međunarodnog susreta.