izvjestio. Krešo V.

Iako je od jutra padala kiša, u nedelju 26 svibnja, dva automobila iz našeg kluba krenula su za Svetu Nedelju. Gdje se održavao start oldtimer rally-a u organizaciji OTK STARI KOTAČI iz Strmca Samoborskog. Za rally se prijavilo 57 vozila, od toga samo jedan motocikl za što je zasigurno kriva kiša i niska temperatura. Naš klub predstavljali su Ivica Kišasondi u Fiatu 130 i moja malenkost s Kadettom c. Posebnost ovoga rallya je da učesnici startaju u razmaku od jedne minute i trasu voze pomoću putne knjige (itinerer-a). U sklopu rallya održani su i posebni ispiti koje čine; ispit točnosti i ispit spretnosti. Na kraju se zbrajaju svi rezultati sa putnog kartona i dobiva se poredak po klasama kao i zbirni poredak. Valja napomenuti da ovakva shema susreta zahtjeva od organizatora podosta napora u organizaciji i veću logističku podršku, ali članovi OTK Stari Kotači dorasli su toj zadaći!

 

 


Malo o samoj trasi rallya; start je bio u 10 sati s trga u Svetoj Nedelji, pa smo išli za Zagreb do Hrvatskog Narodnog Kazališta, gdje je bila kratka pauza za hladjenje motora i slikanje vozila ispred kazališta. Iz ZG nas je put vodio preko Kašine (pauza na benzinskoj pumpi za okrijepu) i Laza do Gornje Stubice. u Stubici posjećujemo dvorac Oršić-muzej seljačkih buna. Nakon toga idemo do SV. Križa Začretje u Roses Fashion Outlet Centar, gdje nam je u restoranu poslužen ručak. Poslije ručka vožnja još 8.5 km do Škarićeva-Vuglec Brega.

 

 

 Više fotografija pogledajte >>>OVDJE<<<

Vuglec breg je romantično zagorsko selo smješteno u blizini Krapine i Krapinskih Toplica, tamo smo posjetili seoski turizam i kušali vino u vinskim podrumima. Do pansiona vodi cesta koja ima oko 500 metara vrlo strmog brijega i predstavljala je pravu kušnju za naša stara vozila, uostalom po ćemu je Vuglec Breg i dobio ime (Vuglec je najčešće prezime u selu). Na samom odlasku iz pansiona opet počinje kiša, valjda treća po redu danas, i uz promjenjljivi intenzitet prati nas preostalih 22 km do cilja u Velikom Trgovišću.Tamo nam je poslužena večera i podjeljenje zahvalnice sa slikama svim sudionicima, a najuspješnijima na natjecanju, i pehari.

 

 

 

Rally je odlično organiziran a jedina zamjerka ide na nešto dužu trasu koja nas je u kombinaciji s pljuskovima kiše malo izmorila.