izvijestio: Dragan Drndelić-Drnda, napisao: T. Cesar

Tradicionalni suret prijateljskog nam Oldtimer kluba Zabok ove je godine organiziran na domaćem terenu u subotu 25. svibnja. Organizator je predvidio i ne tako kratku vožnju od 113 km na trasi od Zaboka pa prema Klanjcu, Velikom Taboru ka Đurmancu i sa povratkom u Zabok, odnosno da Pavlovca Zabočkog. Spominjemo ovu kilometražu dionice jer do sada tradicionalno smo vozili Zabočke rally-e sa kilometražom od 1000 pa i više kilometara.

Naš klupski tim u sastavu  Drndelić i Dijanić zajašili su svoje BMW-e i krenuli ranom zorom prema Zaboku jer od nas do tamo treba prijeći još dodatnih stotinjak kilometara, a na start se ne može doći u zadnju sekundu već se treba i prijaviti, obaviti doručak i na kraju pozdraviti se sa domačinom.
Prvo je odmorište bilo na parkiralištu ugostiteljstva Broz gdje smo se zadržali kraće vrijeme i uputili se prema Velikom Taboru gdje smo posjetili muzej i malo se okrijepili na domačinskom improviziranom "štandu".

više fotografija pogledajte >>ovdje<<

 

Krenuli smo dalje ugodnom vožnjom u koloni po krivudavim zagorskim cestama ka Đurmancu, te se zaustavili na parkingu ugostiteljstva Čuček, te nakon kraće pauze krećemo ka Zaboku.
Naravno dolaskom do Zaboka nastavljamo do našeg konačnog cilja u Pavlovec Zabočki te nas domačin ugošćuje u domu lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pavlovec i organizira obilatu večeru sa pratnjom domačeg narodnog zagorskog benda. Tu smo dobili medalje za sudjelovanje u rally-u Zagorje 2013. Nakon ovakvog veselog završetka naš dvojac ne ide doma iz Zagorja, a da  ne svrati u Stubicu do Rudija i posjeti svoju rodbinu koja tamo živi. 

Na kraju dana dečki zakljućuju - dobra vožnja dobar provod, dobra zabava i vidimo se do godine...