izvjestio: Tomek

U nedjelju 22.04.13. članovi našeg kluba okupili su se prema dogovoru na zbornom mjestu radi proljetne vožnje i fešte. Gospodin Husarić prijatelj našeg kluba i Darko P. su nesebično kao i do sada iz svoje štalice usmjerili jednog "Janka" na klubsku trpezu. Naravno ćim je ponuda pala organizirao se odmah prostor (klet) od našeg Husa pa je Pepić podmazao ražanj, a Medo obavio najteži, ali neizbježan dio i priredio janjca za ražanj. Marica P. je ispekla kolače, a vino je svuda oko nas, pa ipak smo mi moslavci.

 


više slika pogledajte>>ovdje<<

 

Ispijajući kavu dogovorili smo vožnjicu posavinom i moslavinom, te smo se provezli preko Martinske Vesi do Siska i stigli na manji odmor kod sisačke utvrde. Nakon manje stanke krećemo prema Popovaći i stižemo na brežuljke iznad Popovaće kod Darkovih prijatelja na okrijepu (hladni gemišt).

 

 

Nakon ugodne družbe palimo naše motore i krećemo dalje preko Mustafine Klade prema Velikoj Ludini, Križu, Graberju i stižemo u Kloštar Ivanić na "Poljanski breg" gdje nas je dočekala vruća janjetina netom skinuta sa ražnja.

 

 

Od najavljene kiše za nedjelju mi smo ipak ustrajali i organizirali našu proljetnu feštu, te smo uživali u ugodnoj vožnji po suncu koja je iznosila skromnih 100-injak kilometara, a za naše članove koji su došli iz Zagreba još dodatnih 80 kilometara. Malo ali veselo društvo uz pjesmu i zafrkanciju razišlo se u kasno popodne svojim kućama.