izvijestio: T. Cesar

Bijela nedjelja i prva prava vožnja motorističkog dijela OTK Ivanić Grad. Skupljamo se u Ivaniću na kavi oko 8 sati i krećemo nas jedanaest. Svi ubundani kao eskimi bez obzira što je proljeće započelo prošli mjesec. Vozimo se do Grede i stajemo kod našeg člana Drnde da se pozdravimo sa njegovom obitelji, pumpamo gume i pregledavamo još jednom stanje naših usnulih motora koji kreću prema bregima Hrvatskog zagorja.

Po dolasku na naše mjesto gdje se parkiramo svake godine susrećemo prijatelje iz domaćinskog i drugih oldtimer klubova, te provodimo vrijeme u ugodnom razgovoru, mezi, na putu do crkve pregledavamo pristigle motore koji su nam nadasve zanimljivi. Između ostalog nama oldtimeristima odmah je zapeo u onoj gužvi jedan mali traktor oldtimer kojega je gazda dovezao radi prodaje, kao na sajam.
Šetajući stižemo do crkve Sv. Barbare i odlazimo na misu novog župnog upravitelja  Željka Horvata koji je ove godine posvetio motore, a vlč. Josip Komorčec-Pepek koji je umirovljen dovezao se na svom oldtimeru kako bi prisustvovao Sv. misi. Novost je još i ta što je vl. Pepek postao dopredsjednik Oldtimer kluba Zabok i uređuje njihovu novu web stranicu na kojima je moguće saznati njihove klubske aktivnosti. http://otk-zabok.hr

 


više fotografija pogledajte >>ovdje<<

 

Po završetku blagoslova motora i motorista na Bijelu nedjelju u Bedekovčini dugogodišnji nam je običaj da poslije ručka koji tradicionalno obavimo u jednoj od zagorskih kleti posjetimo rodni kraj i našeg bivšeg sugrađanina legendarnog pilota Rudolfa Perišina po kojem je Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije nazvala godišnju nagradu koja se dodjeljuje za najbolje ostvarene tehničke rezultate na državnim i međunarodnim smotrama i natjecanjima, te za životno djelo najzaslužnijim pojedincima koji su svojim radom unapređivali tehničku kulturu svojim tehničkim inovacijama ili pak promicali tehničku kulturu Zagrebačke županije u radu sa školskom djecom, a koja će se dodjeliti upravo danas 08.04. na godišnjoj Skupštini ZTKZŽ u Zaprešiću.

 U kasno popodne, ali još uvijek za dana krenuli smo našim kućama puni dojmova i u još jednoj lijepoj ali nadasve hladnoj vožnji.