izvijestio: Zdravko Jambrešić


Članovi OTK Ivanić Grad na 38. Supermaratonu od "Kaptola do Kaptola"

U nedjelju 24. ožujka s Trga bana Josipa Jelačića započeo je 38. Supermaraton Zagreb-Čazma Od Kaptola do Kaptola. Supermaraton od 61 km i 350 m najduža je cestovna utrka u Hrvatskoj i utrka s najdužom tradicijom, te jedina koja ima start u Zagrebu, te prolazi kroz dio Zagrebačke županije i završava u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ove godine sudjelovalo je ukupno 69 natjecatelja, 61 muškarac i osam žena iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.
 
Trasa maratona kojeg treba istrčati najkasnije za sedam sati kretala se od starta sa Trga bana Jelačića – Cesarčevom – Vlaškom – Maksimirskom – Avenijom Dubrava – Sesvetama – Dugim Selom – Božjakovinom – Lupoglavom – Kloštar Ivanićem – Šumećanima – Dapcima –Bosiljevom – sa ciljem u Čazmi.

Uz teške vremenske prilike mađarskom maratoncu Janosu Zabariju trebalo je Četiri sata, osam minuta i trideset i sedam sekundi, da svlada stazu i postane pobjednik, a u konkurenciji žena pobjeda je pripala Zagrepčanki Veroniki Jurišić, članici AK Sljeme. 
Mađarskom trkaču ovo je već peta pobjeda na supermaratonu, zbog čega je, kako se čestitajući mu našalio čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, već zaslužio državljanstvo.
 


Uz bogat kulturno zabavni program koji se je odvijao dva dana povodom maratona između ostalih bio je pozvan i naš klub da prikaže svoja vozila i na taj način zabavi gledaoce koji su iščekivali natjecatelje maratona. Okupilo se je tu deset naših oldtimer vozila uglavnom automobila jer nažalost loše vrijeme i snijeg koji je padao nije privukao pozornost našeg motorističkog dijela kluba. Nakon supermaratona uživali smo skupa sa posjetiteljima i natjecateljima u besplatnom lovačkom gulašu i fiš-paprikašu te degustaciji vina, a potom i u moto-alci i bogatom zabavnom programu.


Z. Jambrešić-predsjednik OTK IG i D. Pirak gradonačelnik Čazme