izvjestila i fotografirala:Martina Cesar

 

U četvrtak 21.02.2012. održana je redovna godišnja Skupština ZTK Ivanić Grad na kojoj je uz voditeljstvo i članove od gostiju bio prisutan i sam predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture prof.dr.sc. Ante Markotić i dogradonačelnik grada Ivanić Grada g. Ilija Krištić.

 

         


U radu Skupštine sudjelovalo je 28 članova iz pet Ivanić Gradskih članica i to Radio Kluba, Aero kluba, Informatičkog kluba, Oldtimer kluba i Maketarskog kluba. Skupštinu je vodio predsjednik Mate Čalušić, dopredsjednik Zdrvko Jambrešić i tajnik Davor Banči. Skupština je vođena prema poslovniku i sva izvješća i zaključci su jednoglasno usvojeni. Nakon izvješća nadzornog odbora i financijsko izvješća g. Čalušić predaje riječ gostima.

Prvi se skupštinarima obraća dogradonačelnik Krištić, te podupire rad ove zajednice i očekuje isto takve vrijedne rezultate i u 2013. godini, te se nada da neće ova teške vremena umanjiti zanimanje za tehničkom kulturom.

 

                                             
                                             prof.dr.sc. Ante Markotić
 

Gospodin Markotić je pozdravio skupštinare i obratio se ZTK Ivanić Grad sa poštovanjem i veseljem što je ova gradska zajednica postigla vrlo vrijedne rezultate u zemlji i inozemstvu predstavljajući tehničku maštu koja je ostvarena kroz  znanje svojih mladih članova, te nagrađena vrlo vrijednim priznanjima za inovaciju. Ističe i zadovoljstvo što grad Ivanić Grad po riječima dogradonačelnika Krištića neće smanjivati proračunska sredstva za razvoj i potporu rada tehničkoj kulturi. Divi se borbi i htjenju Aero kluba  koji se pokušava već godinama izboriti za legalizaciju aerodroma u Ivanić Gradu, te golema vlastita sredstva koja su članovi tog kuba uložila u infrastrukturu da bi koliko toliko održali rad kluba. Na kraju je g. Markotić podijelio jednu izvrsnu vijest sa gostima i skupštinarima da je predsjednik ZTK Ivanić Grad g. Mate Čalušić nominiran za Državnu nagradu tehničke kulture Faust Vrančić koja se dodjeljuje za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture.

Na kraju se skupštinarima u ime predsjednika Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije g. Ivana Vlainića koji je bio službeno odsutan, obraća g. Tomislav Cesar  koji prenosi pohvale i čestitke na aktivnosti, radu i uspjesima Ivanić Gradske zajednice, te kako g.Vlainić sa zanimanjem prati rad učenika ove zajednice koji su se poseno istakli svojim znanjem uz Samoborske učenike koji su predstavljali Zagrebačku županiju na ARCI u Zgrebu i Hrvatsku na IENI u Nunbergu. Na kraju je zaželio da se u ovoj godini svim udrugama ove zajednice ostvare sve želje i zadani ciljevi.

Na kraju g. Čalušić zatvara redovnu godišnju Skupštinu, te poziva goste i članove da ostanu na upriličenom domjenku.