izvijestio: T.Cesar

 
više slika pogledajte >>ovdje<<

Na ovogodišnjoj izložbi okupio se je zavidan broj izložaka na smotri tehničke kulture sa područja grada i okolice od uradaka djece vrtićke dobi,  osnovnoškolaca, srednjoškolaca pa do samostalnih udruga građana koje se bave tehnikom. Posebno nam je drago što su na izložbi učestvovali gosti članovi županijske zajednice tehničke kulture sa izlošcima iz Zaprešića, Samobora i Velike Gorice. Naročito je značajno što su učenici na nivou županije postigli vrhunske rezultate sa svojim inovacijama na Europskoj razini pa je tako bežični punjač mobitela iz Ivanić Grada izumitelja Ivana Kožara pod mentorskim vodstvom prof. Mate Čalušića osvojio na ARCI (Međunarodnom sajmu inovacija) zlatnu medalju u konkurenciji mladih, te na svjetskoj izložbi inovacija  IENA u Nunbergu, Njemačka, brončanu medalju u kategoriji mladih. Gosti iz Samobora su se predstavili sa didaktičkom gitarom učenika Davida Martića i Matije Lastovčića iz Samobora, pod mentorskim vodstvom prof. Ivana Vlainića tri zlatna i tri srebrna priznanja  na netom završenom 61. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2012 u Bruxellesu u Belgiji. Iz Zaprešića i Luke su bili prisutan Foto-video klubovi čiji učenici postižu izvrsne rezultate na domaćim i europskim filmskim promocijama.

Od udruga koje su osim izložaka, osvojenih nagrada, prikazivali video uratke i demonstrirali svoje radove su Avio klub Ivanić Grad, Radio klub Ivanić Grad, OTK Ivanić Grad, Aero klub Velika Gorica, Modelarski klub Zaprešić.

Naš se je klub predstavio sa dva motocikla BMW-om R 51/3 iz 1952.g. vlasnika Darka Lukšića i DKW-om RT 125 iz 1939. g. vlasnice Martine Cesar. Prikazivali smo događaje sa naših održanih rally-a, predstavili način uređivanja limarije na oldtimer automobilima kroz fotografije koje su načinili naši članovi u toku restauracije, te generalno uređenje jedne mašne sa NSU Prime skutera iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. 

Valja naglasiti da su nas obišli i gradonačelnik grada Ivanić Grada g.Boris Kovačić, dogradonačelnik g. Ilija Krištofić, predsjednik ZTKZŽ g. Ivan Vlainić i članovi izvršnog odbora ZTKZŽ g. Krešimir Motočić, g. Ivica Petak i g. Miroslav Klarić.

Naši su članovi nagrađeni za svoj rad i trud plaketama od strane ZTK Ivanić Grad koje im je uručio predsjednik g. Mate Čalušić, dvojica naših članova gospoda Krešimir Vučinić i Stjepan Cepetić su oba dana bili prisutni na našem štandu i davali informacije svim znatiželjnim gledaocima.

Na kraju je uslijedio skromni domjenak koji je najviše razveselio najmlađe uzvanike i izlagače.