izvijestio:Krešo  V.

Taman smo pomislili da je sezona oldtimer skupova na kontinentalnom dijelu lijepe naše gotova, kad smo doznali da OTK "Stari sjaj"iz Vinkovaca organizira susret i druženje u Nuštru i Vukovaru.

Iako smo se dvoumili otići zbog daljine i loše  vremenske prognoze,ipak nismo odoljeli takvoj prilici. Iz našeg kluba išli smo ja i buraz (Vučinići) i gosp.i gđa Ferenčaba koji su čak prekinuli nagradni vikend odmor u Višnjici da bi prisustvovali ovom okupljanju i tako prezentirali naš klub na samom istoku Hrvatske.
Okupljanje u Nuštru bilo je predviđeno između 10 i 11 sati,što je nama odgovaralo jer nije bilo prerano. Tu smo se zadržali do 13 sati jer je organizirana izložba vozila i polaganje vjenaca u spomen poginulim braniteljima. Inače sam susret nije bio klasičan sa startnim brojevima i opširnim programom,a bio je organiziran povodom obilježavanja Dana neovisnosti i Dana obrane općine Nuštar.U skladu sa time i kotizacija je bila 50 kn,za kojih je ovaj mladi klub iz Vinkovaca,ponudio više nego dovoljno!
Oko 13 sati formirali smo kolonu (60-tak vozila,pretežno automobili) i uz pratnju policije krenuli za Vukovar.


više fotografija pogledajte >>ovdje<<

Tamo smo prvo posjetili memorijalni centar Ovčaru i položili vijenac na mjestu masovne grobnice. Sama lokacija grobnice i umjetnička instalacija u jednom od hangara, kao i kratka predavanja,podsjetila su nas na žrtve stradanja ovoga logora 1991 god.U centru Vukovara na glavnom gradskom trgu priredili smo izložbu vozila, a mi smo počašćeni pićem u gradskoj kavani i ostatak vremena do polaska iskoristili za razgledavanje grada.Potom povratak u Nuštar gdje nas je čekala obilna večera i podjela zahvalnica,koju je dobio svaki učesnik (vozač i putnici).

Organizator je pripremio i četiri unikatna "pehara" koji su bili izrađeni od raznih dijelova motora i prava su mala umjetnička dijela.Članovi našega kluba dobili su pehar za posjetitelje koji su na susret došli iz najudaljenijeg mjesta i veliko je priznanje nam i našim vozilima.

Opet je nemoguće ne osvrnuti se na urođenu slavonsku gostoljubivost, a mladom, tek godinu i pol starom, OTK "Stari Sjaj"želimo puno uspjeha u njihovim djelatnostima!