izvijestio: Tomislav Cesar

Ogulinski rally bio je završni takmičarski rally za ovu sezonu u kup natjecanju za prvenstvo HROS-a. Okupilo nas se oko pedesetak  natjecatelja na starom mjestu u Ogulinu na parkiralištu stanice za tehnički pregled gdje smo odradili ispite spretnosti i točnosti. Domaćin raspoložen ne kao i prošle godine, ali sa nižom kotizacijom što je generalno okupilo i nešto više sudionika ovog rally-a.

Staza je bila zahtjevna i nešto brža nego prošle godine no svi smo je na kraju savladali sa većim ili manjim pogreškama.

 
više fotografija pogledajte >>OVDJE<<

Nakon natjecateljskog dijela krenuli smo na vožnju putem Zagorja  gdje smo posjetili grob nedavno preminulog  člana OTK Ogulin Jose Puškarića koji se vračao sa susreta kući iz Kaštel Sućurca i smrtno stradao u 58 godini života u saobraćajnoj nesreći.  Na grobu smo zapalili svijeću odali sućut obitelji te položili vijenac na grob našeg kolege, dugogodišnjeg oldtimriste i takmičara Jose Puškarića. Neka mu je vjećna slava i laka Hrvatska zemlja.

 

Nakon odane počasti zastali smo ispred mjesnog odbora Zagorje gdje smo bili počašćeni kolačima i pićem. Nastavili smo put Kapele po lokalnoj krivudavoj i strmoj cesti, te pregazili Kapelu i zaustavili se u restoranu Victoria gdje nam je bilo poslužena marenda i piće, te je organizator nagradio ljubaznog domaćina g. Josipa Bublića koji nas je s veseljem  ugostio prigodnom plaketom. Valja napomenuti da nas je organizator odveo u najznačajniji ugostiteljski objekt u ovoj općini.

 

Nakon pauze krenuli smo dalje cestom ponovno na Kapelu samo ovaj puta po magistrali što je za naše stare strojeve ipak bilo lakše za izdržati, te smo se vozili u komadu do Ogulina gdje smo se zaustavili u caffe baru „Enigma“ gdje nas je ljubazni domaćin Josip Stipetić pogostio  odličnim grahom, pićem i kavom.

Kraj i dodjela priznanja najuspješnijima, te posebne nagrade i zahvale domaćina održan je u  caffe baru Maximo.

Ostvareni rezultati naših članova su:

Klasa E
Tomislav Cesar 1 mjesto
Ivan Murlin 2 mjesto
Stjepan Cepetić 3 mjesto

Klasa F
Goran Podgorski 2 mjesto

Klasa G
Martina Cesar 3 mjesto
Marin Cerovečki 4 mjesto

Klasa P
Stjepan Dijanić 3 mjesto

Van konkurencije
Tomislav Gavranović  1 mjesto

Poredak klubova
OTK Ogulin 1 mjesto
OTK Ivanić Grad 2 mjesto
OTK Karlovac 3 mjesto

Ne zaboravimo  i klasu D gdje ove godine nemamo takmičara

OTK Ivanić Gradu dodijeljena je i plaketa za najbrojniji klub (12 učesnika). Po povratku kući, a nakon odlične sportske sezone (osvojeno drugo mjesto u poretku klubova za prvenstvo HROS-a) zaustavili smo se  u restoranu Zeleni kut kraj Mrežnice vl. Obitelji Puškarić gdje smo uz dobru kapljicu i kavu uživali u prirodi.