Izvijestio: Krešo
 
Tradicionalno zadnju nedjelju u Kolovozu. 13. godinu zaredom naš grad ugostio je oldtimer vozila iz svih krajeva lijepe naše, a zahvaljujući gostima iz Slovenije i Njemačke, ovaj put i mnogo šire,tako da ovaj susret slobodno možemo nazvati međunarodnim. 
Da bi izbjegli neobjektivnost izvještavanja sa "domaćeg  terena"u ovom izvješću više ćemo se služiti statističkim podacima i činjenicama, a dio atmosfere i ugođaja pokušat ćemo vam dočarati kroz bogatu galeriju fotografija!
 
 
više fotografija pogledajte >>OVDJE<< i >>OVDJE<<
 
Okupljanje i prijava sudionika bilo je u centru grada, gdje je jedna ulica bila rezervirana samo za naša vozila. Tu smo se zadržali do 11 sati kako bi što više građana i posjetitelja na izložbi vozila dobilo uvid u oldtimer scenu. Paralelno sa izložbom  na nedalekoj lokaciji parkirališta sportskog parka Zelenjak održavao se takmičarski dio za motocikle. Nakon šest godina stagniranja OTK Ivanić Grad je ponovno odlučio organizirati oldtimer takmičenje za sada za motocikle. To je sustav HROS-ovog kup natjecanja prema kojem bi se i naš klub trebao uvrstiti u jednu od takmičarskih destinacija uz Rijeku, Karlovac, Zadar i Ogulin. HROS-ov izaslanik za takmičarski dio g. Aljoša Kubaska pomno je pratio naše takmičenje i ključna je osoba koja će dati izvještaj prema HROS-u dali ćemo na godinu biti uvršteni na kalendaru i dali će se naše takmičenje bodovati u prvenstvu HROS-a.
 
  
    
 
Dakle započeli smo s takmičenjem u 10 sati nakon određenih poteškoća sa mjernom službom koju smo posudili od OTK Ogulin i Karlovac na čemu im se velikodušno zahvaljujemo. Imali smo dva ispita i to ispit spretnosti čija se je vožnja sastojala od obilaženja čunjeva u idealnom vremenu od 30 sekundi. Nakon tog dijela vozači natjecatelji su bili upućivani na ispit točnosti koji je imao zadanu idealnu udaljenost od prednje osovine vozila do zida 2,00 metra. Sudjelovalo je u natjecanju 40 učesnika iz 9 hrvatskih oldtimer klubova ( Ogulin, Sisak, Karlovac, BMW Klub, Nova Rača, Zagreb, Rijeka, Stari Kotači  i Ivanić Grad)
  
Ostvareni rezultati natjecanja:
Klasa D – Martina Cesar 1 mjesto
Klasa E – Stjepan Cepetić 1 mjesto, Tomislav Cesar 2 mjesto
Klasa F – Goran Podgorski 1 mjesto, Mišo Rukavina 2 mjesto, Tomislav Pribanić 3 mjesto
Klasa G – Marin Cerovečki 1 mjesto, Antonijo Puškarić 2 mjesto,  Renato Kruljac 3 mjesto
Klasa P – Nebojša Vukelić 1 mjesto, Stjepan Dijanić 2 mjesto, Dragan Drndelić 3 mjesto
Poredak klubova – OTK Ivanić Grad, OTK Ogulin, OTMK Karlovac
Van konkurencije – Vlado Golub, Mladen Kiršić, Tomislav Gavranović
 
 

Oko 11 sati krenuli smo sa vožnjom, preko Čazme do Bojane,gdje nas je čekao ručak i posjeta Bojanskoj galeriji umjetnina. Tamo smo bili pogošćeni sa odličnim grahom i osvježavajućim pićem od domaćih pripravaka.
 
   
 
Sljedeće nas je ugostila općina Velika Ludina, zakuska, voda, sokovi i idemo dalje prema Križu. Na toj dionici je počela kiša koja nas je osvježila ali i zadala probleme učesnicima na motociklima. U Križu kiša malo jenjava taman da popijemo piće i da građani vide vozila,sa nastavkom kiše i mi krećemo dalje.
 
  
 
Vračamo se u Ivanić-Grad na isto mjesto sa kojega smo krenuli, vozila na parkiralište a mi u restoran. U restoranu još jedan ručak ili možda bolje rečeno, rana večera, te podjela pehara i zahvalnica. Kasnije neobavezno druženje donekle nam kvari loše vrijeme jer sudionike "tjera" doma zbog otežanih uvjeta na cesti.
Ipak družimo se u manjim grupama, u restoranu, privatnim kučama i okolnim kafićima, (u jedan odlazimo sa oldschool ekipom koja nas je došla posjetiti iz ZG).
 
 
 
Rezime susreta  (idemo se malo hvaliti :-))
170 sudionika sa 111vozila (motocikli, automobili, kamioni, terenci)
-veliki broj motocikala sa bočnom prikolicom 8.
- najstariji automobil i motocikl (Mercedes kabriolet  i Zundapp s prikolicom iz 30 godina prošlog stoljeća)
 
 
 
-prvi put na oldtimer susretu:  Damir Golub  sa BMW-om ,Danijel Gorić, Ivica Perinić sa svojim VW      bubama,
- Dragec Podgorski prvi put sa VW 1600 TL i Ivica iz Kraljevca sa vrlo rijetkim Fiatom 130
- dvije televizijske ekipe,
 
 
 
- dobra atmosfera i najljepše vozačice i suvozačice!
 
HVALA SVIMA NA SUDJELOVANJU I DOĐITE NAM OPET!!!