izvijestio: Tomislav Cesar

 U Subotu 18.kolovoza održano je na relaciji Zadar-Pag oldtimer moto natjecanje  100 km Zadra koje se boduje za prvenstvo HROS-a. To je treće  i pretposljednje do okončanja sezone za ovu godinu.

Okupilo nas se oko tridesetak iz sljedećih oldtimer klubova: Rijeka, Karlovac, Ogulin, Ivanić Grad i Zadar. Iz našeg kluba nastupilo je deset takmičara-vozača u sljedećim klasama (E, F, G, P i van konkurencije), dvije suvozačice, te troje djece naših najmlađih članova koji su jednako dobro uživali u moru i u vožnji motociklom. Domaćin nas je dočekao ljubazno sa jutarnjom kavicom i kolačima. Poslije prijave obišli smo staru jezgru Zadra, te uskim uličicama došetali do restorana Stomorica gdje smo pogošćeni sa marendom u dalmatinskom stilu uz domače pripremljenu riblju paštetu i platom plodava mora. Sve smo to skupa malo poškropili izvrsnim domaćim crnim i bijelim vinom. Opći sud „Za prste polizat!“.

 


više slika možete pogledati >>OVDJE<<

Za vožnju ove godine predsjednik A. Kubaska i članovi OTK Zadar izabrali su otok i grad Pag, tako da smo se prevezli od Zadra ka Pagu kroz Bokanjac, Poljica Brig, Ljubački Stanovi, uz Ražanac, preko paškog mosta uz solanu do grada Paga.
Dolaskom u grad Pag posjetili smo izložbu u muzeju soli te pogledali kratak edukativni film o nastanku i razvoju ove privredne grane na otoku Pagu, te njezin značaj za razvoj otoka. U vrijeme boravka u muzeju gdje je bila podnošljiva temperatura zadrani su  marljivo postavljali mjernu opremu i raspored čunjeva za ispit spretnosti i točnosti.

 

Nakon obavljenog takmičarskog dijela koji je imao dva ispita  spretnosti i jedan ispit točnosti  sa tri vremenska kontrole od grada Paga do Košljuna, uputili smo se ka konobi Dubrava gdje smo večerali i gdje nam je domaćin uručio pehare, priznanja i prigodne poklone što je posebno razveselilo naše najmlađe članove.

I što reći na kraju. Provod je bio već u naprijed tradicionalno zagarantiran, more izvrsno toplo na Paškoj gradskoj plaži, izvrsna gastronomska ponuda, dobra kapljica i veliki trud malobrojnih domaćina da na priredi sve što smo očekivali. Petnaest naših članova je pokazalo da se mislimo vratiti u Zadar i do godine.


Članovi OTK Ivanić Grad-Sudionici rally-a sa Predsjednikom OTK Zadar A. Kubaskom

 Ostvareni rezultati:


Klasa E:

T. Cesar 1 mjesto, S. Cepetić  3 mjesto, I. Murlin 4 mjesto.

Klasa F:

G. Podgorski 1 mjesto

Klasa G:

M. Cesar 3 mjesto, M. Cerovečki 4 mjesto.

Klasa P:

M. Crnički 1 mjesto, S. Dijanić 2 mjesto, D. Drndelić 3 mjesto.


Van konkurencije:

Ivan Kupsjak 1 mjesto

Ukupan poredak klubova:

OTK Ivanić Grad 1 mjesto

I da ne zaboravimo klasu D u kojoj mi nismo imali takmičara:

Ivica Filipović-Ćiro (Rijeka) 1 mjesto i Aljoša Kubaska (Zadar) 2 mjesto