Izvjestila: Martina Cesar

Sa prvim jutarnjim zrakama provukli smo noseve ispod plahte i započeli sa pripremama za rally OTK Sv. Krševan iz Zadra. Ovaj rally članovi OTK Ivanić Grad posjećuju od samog početka održavanja, a led je probio naš Mladen pošto je redovito ljetovao u Solarisu i vozikao se onuda sa svojim Guzziem i naravno bio zapažen od strane njihovih članova.
Okupljanje je bilo podno zidina grada Zadra precizno na parkingu kraj glavnog ulaza u zidine Grada. Mi smo došli sa našim ljubimcima Martina na MZ-u, Dragan na BMW-u s prikolicom, Tomislav na DKW-u i Štef na svom BMW-u sa prikolicom. Prijavili se popili kavu i nestrpljivo čekali početak promotivne vožnje ulicama poluotoka.


više fotki pogledajte >>ovdje<< 

Start je bio u 10,30 sati uz policijsku pratnju ulicama starog dijela Grada. Koristeći naše sirene bunili smo spokoj prolaznika i zainteresirali njihovu pozornost uz osmjeh i pozdrav. Provukli smo se kroz grad u koloni od dvadesetak motora i četrdesetak automobila, te nastavili vožnju u komadu put Bibinja, Sukošana, Sv. Petra na Moru, Turnja i zaustavili se u Sv. Filipu i Jakovu. Ulaskom u mjesto ponovo smo svojom motorističkom glazbom zbunili turiste na plaži koja se proteže duž ulice od početka Turnja pa sve do centra mjesta. Tu smo zastali domaćin je organizirao kolonu i upriličio izložbu za turiste i mještane dok smo mi marendali lignje i girice, a sve to skupa poškropili sa izuzetno kvalitetnom graševinom za koju domaćinu skidamo kapu jer je jako teško u dalmaciji popiti ovakvo vrhunsko bijelo vino
Nakon sat i pol odmora, kupanja ili kako se je već tko zabavio krenuli smo magistralom putem Biograda u Pakoštane na ručak i kupanje i prekrasan kamp ili ti Adriatic Eko Resor Pine Beach. Ručak je bio u stilu kampa „Švedski stol“, ali u stilu trpaj, jedi i pi koliko možeš tako da se u tom smislu nitko od posjetitelja nije mogao požaliti osim naravno usluge s obzirom da je samoposluga. Plaža je u kampu prekrasna, pješčana zatvorenog tipa, bez motornih brodica bijelog pijeska i tirkiznog mora, raj na zemlji i to u Hrvatskoj.

Nakon opuštanja ponovno gazimo magistralu i vraćamo se u Biograd na proglašenje najljepših vozilica , najudaljenijih vozača i ostalih nagrada, diploma i poklona koje je domaćin upriličio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proveli smo jedan predivan  dan uz ugodno druženje  upoznajući neke nove ljude,  čavrljajući sa starim znancima i  što je najvažnije u ugodnom  društvu domaćina koji nam je  pružio sve u okviru svojih  mogućnosti i čiji su članovi dali  sve od sebe da bi nam u  eventualnom kvaru na vozilu  pomogli, a u trenucima  opuštanja pružili zabavu. Ovo  je jedan od rally-a na koji ćemo  se svakako vratiti do godine!


            Ford-najstarije vozilo rally-a

 


Mercedes-najljepše vozilo rally-a