izvijestio: Krešo V.

Povodom 100-te godišnjice automobilizma u Novoj Gradišci održan je 12. međunarodni oldtimer rally Nova Gradiška 2012. S obzirom da je toga dana bio motociklistički rally u Karlovcu ipak se je okupio veći broj sudionika iz cijele Hrvatske i gosti iz Bosne i Hercegovine, dakle okupilo se oko 80 vozila i 124 sudionika rally-a.

Rally je započeo okupljanjem i prijavom u prostoru HAK-a, a nakon doručka krenuli smo na trg gdje je organizator upriličio izložbu naših vozila za građane i posjetitelje Nove Gradiške.

 

Nakon izložbe započeli smo sa ugodnom vožnjom od propuha koji smo napravili u automobilu zbog izuzetne vrućine, koja je vožena sljedećom trasom, a bila je na relaciji Nova Gradiška, Rešetari, Staro Petrovo Selo, Stara Kapela.
Jedno od stajališta na rally-u je bio i posjet imanju sa etno zbirkom i ostalim zanimljivim eksponatima koja nas se izuzetno dojmila. Inače vlasnik je povratnik iz Australije i član Novogradiškog oldtimer kluba.

Završetak, svečana večera i dodjela zahvalnica održana je u hotelu Kralja Tomislava gdje smo se ugodno proveli i zaključili da je organizator opravdao svaku kunu svoje organizacije. Uz dva manja kvara koja su nam se dogodila putem, a koje smo uspješno otklonili, sretno smo stigli našim kućama.