izvjestio: Tomislav Cesar

U subotu  07. srpnja održao se po 12 puta za prvenstvo HROS-a Karlovački natjecateljski oldtimer rally. Organizator nas je okupio u središtu Karlovca gdje se održavao sajam u organizacije Hrvatske gospodarske komore pod nazivom „Kupujmo hrvatsko“ gdje su se našli značajniji obrtnici hrvatske nudivši svoje proizvode po povoljnijim cijenama posjetiteljima odns. građanima Karlovca.

Nakon prijema i doručka uputili smo se u počasni krug Karlovačkim ulicama putem Švarće gdje su nas čekali kušnja i okršaj već tradicionalnih rivala ispit točnosti i ispit spretnosti. Staze su bile postavljene isto kao i prošle godine, ali sa umanjenim vremenom za 5 sec. Dakle ispit tehnički zahtjevan, a istodobno brzinski tako da nitko nije imao potrebe za štopericom ali i nitko nije mogao izvesti od takmičara idealno vrijeme od 20 sec., ako me sjećanje ne vara najbliže je bilo nekih 2 sekunde u plusu. Nas se iz OTK Ivanić Grad okupilo se deset. Trudili smo se koliko smo bolje mogli, ali su nas naši rivali iz Ogulina  ipak pobijedili za vrlo vrijednih 4 boda, te smo klupski osvojili drugo mjesto što je u ovako jakoj konkurenciji izuzetno značajan rezultat.


Više fotografija pogledajte >>OVDJE<<Nakon takmičarskog dijela započeo je onaj opuštajući. Pod policijskom pratnjom započeli smo promotivnu vožnju i uputili se u prostor Dobrovoljnog vatrogasnog društva Karlovac, Vatrogasne postrojbe Karlovac i Vatrogasne zajednice grada Karlovac, te posjetili njihov hvale vrijedan vatrogasni muzej. Tu smo se upoznali sa vatrogasnom poviješću grada Karlovca i vatrogasnom tehnikom kroz povijest, te su izloženi eksponati izuzetne vrijednosti   za očuvanje tehničke kulture Hrvatske koji su izuzetnom voljom vatrogasaca Karlovca očuvani, kvalitetno restaurirani i što je najvažnije dovedeni u ispravno radno stanje.


Nakon muzeja domaćin nas je s obzirom na vruć i sparan dan odveo na rijeku Koranu u selo Donji Velemerić na kupalište „Markan“ vlasnika Miroslava Perakovića gdje nas je domaćin dočekao sa pićem dobrodošlice i ponudom prekrasnog kupališta  koje ima svoj prirodni jacuzzi na kamenju presvučenom prirodnom i izuzetno mekanom mahovinom. Voda je bila iznenađujuće topla i ugodna za kupanje, a što je za naše hrvatske vode značajno bistra poput mora što je znak da je se slobodno možete i napiti. Dakle ovo je mjesto koje svakako treba preporučiti za cjelodnevni odmor, a izuzetno je blizu glavne ceste od Karlovca za Slunj.Nakon rashlade vožnja je nastavljena magistralom do Karlovca i uslijedio je povratak na igralište u Švarći  gdje je uslijedila svečana večera i podjela priznanja najboljima u svojim klasama.

 
1 nagrada za najljepši motor12 Karlovačkog rally-a

Treba napomenuti da nas je na kraju dana iznenadila domačinska ljubaznost i organizacija ovog rally-a koja je zaslužila čistu 5-icu sa naznakom da se na  godinu ovaj rally mora „OBAVEZNO POSJETITI“!
Mi smo nakon rally-a odlučili poći kući preko Pokuplja pa na Posavinu i naravno doći u našu Moslavinu odns. Ivanić Grad. Put je bio izuzetno zanimljiv i vozili smo se uz Kupu i Savu po asfaltu, makadamu i prašnjavim seoskim ulicama te ispijali piće sa lokalnim frajerima u gumenim čizmama po zabačenim birtijama. Uz ovaj dobar rally još smo si stvorili malo ugode i sretno se svi skupa vratili doma.