izvjestio: Tomislav Cesar

U subotu 16.06.2012. g. održan je tradicionalni Riječki moto oldtimer rally sportskog karaktera čiji se rezultat uvrštava u godišnju nagradu HROS-a. Po izuzetno vrućem vremenu skupilo se negdje oko 50-ak učesnika iz zemlje i nekoloiko gostiju iz Slovenije. Sudionici dobro znani uglavnom članovi OTK Ogulin, Karlovac, Delnice i Rijeka. Nas iz Ivanić Grada je bilo šestoro sa tri prikoličara i tri motora.

Okupljanje, prijava i polazak je bio u Čavlima, nakon toga smo se vozili do Grobnika gdje nam je domaćin osigurao dva kruga jurnjave po grobničkoj pisti što je u nama odmah pobudilo sportski duh koji nam je trebao za kasnije natjecanje. Neopisiv je osjećaj voziti se po stazi koja te jednostavno mami da potjeraš svoj stari stroj do krajnjih granica što je u glavnom nekih 100-110 km/h. :-)

Nakon Grobničke staze posjetili smo Bakar gdje nas je dočekala ljupka predsjednica TZ grada Bakra i ponudila nam okrjepu koja nam je svakako bila potrebna. Mi smo redom stalno nešto po našim motorima čačkali, a uglavnom je to rješavao Mladen. Najprije je nešto zaštekao Drbndin pa Štefof i na kraju moj motor, ali je sve na sreću riješeno u hodu i da bi konačno i došli sa zakašnjenjem u Kraljevicu gdje su održana dva takmičarska ispita. Rezultati su bili dosta dobri, ali su mogli biti i bolji. Naš najbolji vozač Mladen je imao nesreću u drugoj vožnji jer mu se usred vožnje ugasio motor, a onda kada ga je uspio pokrenuti u jednom obilaska čunja za digao mu se prednji kraj na iljevu stranu prikolice te se pravim čudom i svojom okretnošću uspio vratiti na kotače.

Postignuti rezultati:

Klasa E motocikli od 1945-1960 g.

1. mjesto Tomislav Cesar - Horex
3. mjesto Stjepan Cepetić - BMW

Klasa G motocikli od 1971-1981 g.

2. mjesto Martina Cesar - MZ

Klasa P motocikli s prikolicom

3. mjesto Stjepan Dijanić BMW s prikolico
4. mjesto Dragan Drndelić BMW s prikolicom
5. mjesto Mladen Crnički URAL s prikolicom

  
više fotografija pogledajte >>OVDJE<< 

Po završenom takmičenju domaćin nas je  okrijepio u obližnjem kafiću pa smo nastavili put Krka do Malinske gdje je bilo svečana večera, proglašenje najuspješnijih, dodjela pehara najuspješnijim i dodjela medalja svim sudionicima rally-a.