izvjestio: Zdravko Jambrešić

Od 1.-3. lipnja održao se je u Subotici drugi po redu oldtime rally. U rally-u je sudjelovalo tridesetak automobila i sedam motocikala. Učesnici rally-a su bili sa prostora ex. Jugoslavije i ostalih susjednih zemalja (Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske i Hrvatske iz koje je sudjelovalo deset automobila i šest motora).

Dužina zadane dionice vožnje na rally-u u subotu i nedelju je bila oko stotinjak kilometar što nije puno i ne predstavlja neki veći napor tako da smo obišli osim Subotice, Sentu i Palić. Međutim naš put koji je započeo u petak oko 10 sati iz Ivanić Grada i trajao do nedjelje naveće do 23 sata bio je izuzetno naporan jer smo na našim pedeset godišnjacima prevalili ukupno 980 km.
Domaćin je briljirao izuzetnom organizacijom sa pristojnom kotizacijom od 60 € po osobi što je za ponuđeno izuzetno korektno s obzirom na prilike u kojima se svi skupa danas nalazimo. Treba napomenuti da su nas na mjestima u kojima smo se zaustavljali radi posjete kulturnih znamenitosti vodili profesionalni vodići koji su bili izuzetno iscrpni u datim informacijama i povijesnim činjenicama. Nas se je najviše dojmilo pravoslavno-katoličko svetište u kojemu su sve vjere i nacije dobrodošle sa zajedničkim ciljem. Predivan osjećaj je bio i na subotičkoj šetnici gdje je sve vrvilo od radoznalih promatrača koji su na kraju krajeva i dali svoj sud za najljepša oldtimer vozila, pa je tako za najljepši i najatraktivniji motocikl izabran baš BMW R 68 sa prikolicom našeg člana Dragana Drndelića-Drnde, a za najljepši i najatraktivniji automobil izabran je  Dodge iz 1921. godine. Valja napomenuti da je i predsjednik našeg kluba Zdravko Jambrešić osvojio pehar za najviše pređenih kilometara. 

 
više slika pogledajte >>ovdje<<

Što reći na kraju ove zanimljive i uzbudljive priće. Svakako treba spomenuti da je OTK Subotica prvi međunarodni klub na području Balkana, te da su mu članovi gotovo iz svih zemalja regije, pa je tako dopredjednik i predstavnik Hrvatske g. Vladimir Poljak iz Zagreba. Doživjeli smo jedno novo iskustvo sa dragim nam ljudima istomišljenicima koje jedino zanimaju i vesele oldtimeri. Svakako će mo i do godine ponoviti ovo iskustvo